Siber Güvenlik Kampı Öğrencilerinden SAÜ’ye Teşekkür

Siber Güvenlik Kampı Öğrencilerinden SAÜ’ye Teşekkür
16.02.2016
1.255
A+
A-

‘Siber Güvenlik Kış Kampı’na katılan öğrenciler, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Çeşitli üniversitelerden gelerek Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Siber Güvenlik Kış Kampı’na katılan öğrenciler, Rektör Elmas’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.  Bir hafta boyunca siber güvenlik konularında eğitim, uygulama ve yarışmalar yapıldığını belirten öğrenciler, Sakarya Üniversitesi’nin misafirperverliğinden dolayı Rektör Elmas’a teşekkürlerini iletti.

Sakarya Üniversitesi’nin bu tür eğitimlere her zaman kapısının açık olduğunu ifade eden Rektör Elmas, “Sakarya Üniversitesi olarak eğitime, bilime, teknolojiye, üniversite-sanayi işbirliklerine her zaman kapımız açık. Çağımızda kendini sürekli olarak geliştiren bir alan olan teknoloji, insan hayatına büyük kolaylıklar sağlamasının yanı sıra, çeşitli güvenlik zafiyetlerini de beraberinde getiriyor. Sizler bu zafiyetleri ortadan kaldıracak, ülkemizi teknoloji alanında ileriye taşıyacak kişilersiniz. Bu alandaki başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Öğrenciler, ziyaretin ardından Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Siber Güvenlik Kış Kampı’ kapanış etkinliğine katıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin açılışında Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Yumuşak konuşma yaptı. Kampta gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden Prof. Dr. Yumuşak, “Kampta bir hafta süresince siber güvenlik araştırma ve uygulama laboratuvarlarında çeşitli üniversitelerden gelen öğrencilere siber güvenlik konularında eğitim, uygulama ve yarışmalar yapıldı” dedi.

Siber Güvenlik AR-GE Destek Bursu Vereceğiz

Etkinlikte ‘Yeni Dünya Düzeninde Siber Güvenliğin Rolü ve Önemi’ konulu sunumu gerçekleştiren Bilgi Güvenliği Anonim Şirketi Genel Müdürü Huzeyfe Önal, “Bu sene altıncısı düzenlenen Siber Kamplara 2011 yılında Bilgi Üniversitesi’nin desteği ile başladık. Önce sadece yaz kampı olarak başlanan kamp, yaz ve kış kampı olarak değiştirildi” dedi.

7. Dönem Siber Güvenlik Kampları’nda lise ve ortaokul seviyesine eğitim verme hedefleri olduğunu belirten Önal, “Siber güvenlik kampının ana amacı ticari olarak iş yaparken bilgi güvenliği alanında bizi uzun vadede hem Türkiye’de hem de Dünya’da temsil edebilecek insanları yetiştirmektir.  Ana amaçlarımızdan diğeri de Siber Güvenlik Kamplarında yaptığımız işlerin dünyada sözü geçen bir siber güvenlik firmasına bir siber güvenlik ürününü marka olarak çıkartabilmektir” şeklinde konuştu.

Dünyadaki Siber Güvenlik Firmalarının Yüzde 40’ı İsrail’de

Siber Güvenlik sektörünün en tepesinde İsrail’in bulunduğunu ifade eden Önal, “Dünyadaki siber güvenlik firmalarının yüzde 40’ı İsrail’de. Amerika’dan, Çin’den ve birçok ülkeden yetkililer İsrail’e gidip bu yapıyı inceliyor” dedi. Bu sene kampların devamı niteliğinde bir çalışmaları olduğunu vurgulayan Önal, “Siber güvenlik AR-GE destek bursu vereceğiz. İsrail’den sıkça örnekler veren Önal, “Birçok ülkenin katıldığı Davos’ta herkes ekonomiden konuşurken İsrail Başbakanı siber güvenlik üzerine konuşup bunu dünyaya pazarlamaya çalıştı. Bu konuda destek ve hassasiyet çok önemli” ifadelerini kullandı.

Nasıl Ethical Hacker Olunur Sorusunun Cevabı: Okumak

Siber Güvenlik Sektöründe Kariyer İmkânlarını anlatan Siber Güvenlik Uzmanı Mert Sarıca, “Nasıl Ethical Hacker olunur sorusunun cevabı: Okumak. Buna ek olarak uygulama, sık sık uygulama yapmalısınız fakat bunu bir bankaya karşı olmamalı” diye konuştu.

Sızma testi ve sızmanın nasıl yapıldığına dair bilgiler veren Sarıca, “Sızma testi, sistemlerin Siyah Şapkalı Hacker yönüyle denetlenmesi, zafiyetlerinin tespit edilmesi, istismar edilmesi ardından bunun raporlanmasıdır. Müşterilerin güvenliğinden önce birinci sıra da bankaları denetleme sebebi ile yapılır. İkinci olarak itibarları, müşteri güvenliği ve sistemlerini savunmak için yapılır. Sızma Testi en iyi savunma saldırısıdır” dedi.

Etkinlik sonunda, Bilgi Güvenliği Anonim Şirketi Genel Müdürü Huzeyfe Önal tarafından Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Siber Güvenlik Araştırma ve Uygulama Laboratuarları’nda siber güvenlik eğitimi alan ve CTF yarışmasında ödüle layık görülen öğrenciler, Ahmet Gürel, Bahadır Kınalı, Uygar Köroğlu,  Hakkı Yüce ve Ahmet Kotan’a ödül takdim edildi.

16/02/2016 – SA
1.255 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.