Sevilen Tangolar Seslendirildi

Sevilen Tangolar Seslendirildi
26.11.2014
865
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından ‘Türk Müziğinde Tangolar’ konseri düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 25 Kasım Salı günü gerçekleştirilen konserde, Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Birsel Hasçelik, Türk müziğindeki sevilen tangoları seslendirdi. Hasçelik’e kemanda Öğr. Gör. Atalay Durmaz, piyanoda Arş. Gör. H. Bekir Kurşunet eşlik etti.

Konserde “Suna”, “Seninle Bu Aşkı”, “Sana Nerden Gönül Verdim”, “Papatya”, “Dinle Sevgili”, “Sevdim Genç Bir Kadını” gibi Türk Müziğindeki birbirinden güzel tangolar seslendirildi. Müzikseverlere keyifli dakikalar yaşatan konser büyük beğeni topladı. Konser sonunda solist Öğr. Gör. Birsel Hasçelik’e çiçek takdim edildi.

19. yüzyılın sonlarında Arjantin’de ortaya çıkan tango, 20. yüzyılın başlarında, gemilerle Fransa’ya gelen Arjantinli tangocular tarafından Avrupa’ya taşındı. Başlangıçta alt kesimlerce sevilip yayılan Tango, zamanla üst kesimlerde de beğenilmeye başlanmış, kısa sürede “Avrupa Tangosu” adıyla Avrupa ülkelerine yayıldı. Türkiye’de ilk duyulmaya başlanan tangolar Avrupa tangolarıydı. Necip Celal’in 1928’de yazdığı “Mazi” adlı tango ilk Türk tangosu olurken bunu Fehmi Ege’nin çok sevilen “Mehtaplı Bir Gecede” adlı tangosu ve diğerleri izleyecekti. Fehmi Ege ve Necip Celal’i Kadri Cerrahoğlu, Ziyaettin Sarıkartal, Halit Bedii Akçay, Nusret Rıfkı ve 1940’lı yılların ünlü besteci ve orkestra şefi Necdet Koyutürk takip eder.

26/11/2014 – HAY


865 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.