Sevgiden Hayata Yansıyanlar

Sevgiden Hayata Yansıyanlar
15.12.2014
1.094
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden bir grup öğrencinin 2011 yılında gönüllü olarak başlattığı Sevgi Evleri Kardeşlik Projesi kapsamında, “Sevgiden Hayata Yansıyanlar” adlı bir sergi düzenlendi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Akçay’ın destekleriyle ve fakülte mezunlarından Emine Gümüş’ün önderliğinde düzenlenen proje kapsamında fakülte öğrencileri, her hafta düzenli olarak Arifiye Sevgi Evleri’nde kalan çocukları ziyaret etti. Bağımsız olarak başlayan bu ziyaretler daha sonra SAÜ İlahiyat Fakültesi Fîhi Mâ Fîh Öğrenci Topluluğu bünyesinde yapılmaya devam etti.

Sevgi Evleri’nde kalan ve anne baba sevgisinden mahrum kalmış kardeş çocukların yalnızlığını paylaşmak ve onları topluma kazandırmak amacıyla başlatılan projede, İlahiyat Fakültesi öğrencileri, okulda kazandıkları teorik ilimleri harmanlayarak, çocukların problemlerine çözümler üretmeye ve sıkıntılarına çare olmaya çalıştı.

Projeye ilişkin bilgi veren SAÜ Fîhi Mâ Fîh Öğrenci Topluluğu Akademik Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akçay, “Parçalanmış ailelerin ve sevgiden mahrum bırakılmış bu çocukların topluma kazandırılması ve kendilerine özgüven sağlanması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bazı kurumlarla birlikte çalışmaktaydı. Biz de İlahiyat Fakültesi olarak bu gayret ve çabalara katkıda bulunabilmek ve bu çocuklara bir fayda sağlayabilmek gayesiyle faaliyetlere başladık” şeklinde konuştu.

Fîhi Mâ Fîh Öğrenci Topluluğu, bu amaç doğrultusunda 30 Nisan’da Aile ve Sosyal Politikalar Sakarya İl Müdürlüğü ile işbirliğinde İlahiyat Fakültesi’nde bir “Kutlu Doğum Programı” gerçekleştirmişti. Projenin devamında ise 10 Aralık’ta “Sevgiden Hayata Yansıyanlar” adlı bir sergi gerçekleştiren topluluk, bu sergiyle Sevgi Evleri’nde kalan çocukların kendi yaptıkları eserlerin başında bizzat bulunarak, emeğin, sabrın ve sanatın değerini yaşayarak görme fırsatı yakalamış oldu.

SAÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri Reşide Ergin, Melike Elmas Atalay, Yeşim Güven ve Beyza Özel’in öncülüğünde, gönüllü on öğrenci ile devam eden projenin, Arifiye’deki Sevgi Evleri ile sınırlı kalmaması, ildeki diğer Sevgi ve Çocuk Evlerine de yayılması amaçlanıyor.

15/12/2014 – ST
1.094 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.