Ses ve Nefes Eğitimi Verildi

Ses ve Nefes Eğitimi Verildi
14.12.2018
1.383
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu tarafından “Ses ve Nefes Eğitimi” adlı etkinlik düzenlendi.

SAÜ Sabahattin Zaim Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Süleyman Özer konuşmacı olarak katıldı.

Nefes alıp verme şekli karakterimize yansır

Süleyman Özer konuşmasında günlük hayatta nefes alıp verirken yapılan yanlışlara değindi. Özer, “Nefes alıp vermede ciğerlerimiz bizler için bir hazinedir. Bir erkek ciğerinde dört yüz civarında gözenek vardır. Bir kadında ise bu gözenek sayısı üç yüz seksendir. Erkeklerin kadınlara göre daha güçlü oluşunun temelinde, vücutlarına giren oksijen miktarı bulunmaktadır. Hayatımızda çok önemli iki nefes vardır. Doğum anında alınan ilk nefes ve ölüm anında verilen son nefestir. Bir insan günde 20 bin nefes almaktadır. Bizler nefes sayımızı 15 bine düşürmeliyiz ve böylece doğru nefes alıp verebiliriz. Günlük hayatımızda nefes alıp verirken ciğerlerimizi yeterli kadar kullanmıyoruz. Oysaki ciğerlerimiz bizler için birer hazinedir. Diyafram nefesi alarak ciğerlerimizi verimli hale getirmeliyiz” dedi.

Nefes alıp verme şeklinin insan karakterine çeşitli şekillerde yansıdığını söyleyen Öztürk, “Hızlı nefes almak size yansır. Sizi fevri, çabuk parlayan, çabuk sinirlenen insan yapar. Ama nefesinizi doğru bir şekilde alır, ciğerinizi doldurur, ondan sonra konuşmaya başlarsanız, bu sizin ahlakınıza ve yaşam biçiminize iyi bir şekilde yansır” diye konuştu.

Ses tellerinin nasıl kullanılması gerektiği hakkında bilgi veren Öztürk , “Seslerimiz günlük hayatta çok yoruluyor. Sesimizi dinlendirmemiz gerekiyor. Ses tellerimiz birbirlerine sürterek çalışan organlarımızdır. Sesinizi damağa vurdurarak, ağzınızı açarak kullanmalısınız. Ses telleri doğru kullanılmadığı zaman deforme olur. İnsanların en orijinal sesi öksürdüğü sestir. Öksürdüğünüz ses ile konuştuğunuz ses arasında fark çok ise o kişi sesini doğru kullanmıyor demektir” şeklinde konuştu.

13.12.2018 / Esra Avcı


1.383 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.