SEO’ya Giriş Semineri

SEO’ya Giriş Semineri
11.03.2016
781
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İşletme Topluluğu tarafından “SEO’ya Giriş ve SEO’ya Yönelik İçerik Yönetimi” konulu bir seminer düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe Ercan Çetinkaya konuşmacı olarak katıldı. Çetinkaya, SEO kavramını fotoğraf ve videolar eşliğinde anlattı.

SEO’nun arama motorlarına yönelik yapılan iyileştirme ve optimizasyon çalışmaları olduğu bilgisini veren Çetinkaya, SEO’nun site içi ve site dışı olmak üzere ikiye ayrıldığını söyledi. Çetinkaya, “SEO, arama motorlarında yükselmek adına yapılan işlemlerin tamamını kapsar” diye konuştu.

Arama motoru vazgeçilmez konuma geldi

Arama motorlarının son yıllarda vazgeçilmez hale geldiğine dikkat çeken Çetinkaya “Türkiye’de yaklaşık 10 yıldır SEO alanında hizmet veren ajanslar var. Ancak genel anlamda son iki üç yıldır çok fazla ilgi görüyor. Bunun sebebi de artık her şeyin arama motorlarına yönelik olması. Türkiye’de arama motoru vazgeçilmez bir konuma geldi” şeklinde konuştu.

Arama motorlarının sürekli kendini yenilediğini belirten Çetinkaya “Güncel olarak kullandığımız arama motorlarının çok hızlı bir mekanizması var ve yılda yaklaşık olarak kendini 500 kere güncelliyor, algoritma değişikliği yapıyor. Yani sürekli kendini geliştirmeye çalışıyor. ‘Kişiye daha doğru bilgiyi nasıl ulaştırabilir, nasıl daha iyi bir hizmet verebiliriz’ diyerek bu alanda çalışmalar yapıyor.  Şu anda Türkiye’de günde -20 arasında hala hiç aranmamış kelimeler aranıyor” diye konuştu.

Arama motorlarının nasıl çalıştığı konusuna da değinen Çetinkaya, “1 milyar site var elinizde ve siz bu siteleri incelemek ve bunları çıkartmak zorundasınız. Bu insan beyninin biraz zorlandığı hatta çözümleyemediği bir alan. Ancak güncel olarak kullanılan arama motorları bu işlemleri ve daha fazlasını sadece yarım saniyede gerçekleştiriyor” dedi.

Rekabet çok önemli

İyi bir içerikle ilk sıralarda yer almanın mümkün olacağını kaydeden Çetinkaya Eğer bir siteye sahibiyseniz; reklam verirseniz bir nebze daha yukarıda olmuş olursunuz. Ancak şuanda reklam vermeyen ama çok iyi yerlerde olan siteler mevcut. Bu da sitenizin aktifliği ile alakalı bir şey. Hiçbir zaman arama motorlarında, kısa bir sürede ilk sayfada olacağınızı beklemeyin. Ama şöyle bir durum var, sadece içerikle ilk sayfaya gelebilirsiniz. Bu konuda rekabet çok önemli” ifadelerini kullandı.

Ercan Çetinkaya seminerin sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

11/03/2016 – ŞD
781 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.