SEMAM Faaliyete Geçti

SEMAM Faaliyete Geçti
26.04.2012
826
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Elektromanyetik Araştırma Merkezi (SEMAM) çalışmalarına başladı.

Sakarya Üniversitesi Elektromanyetik Araştırma Merkezi (SEMAM), Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Çerezci başkanlığındaki ekip tarafından DPT projesi desteğiyle kurulmuş ve çalışmalarına başlamıştır.

SEMAM bünyesinde Sakarya ili ve çevresinde tek EMC/EMU test ve araştırma laboratuvarı bulunuyor. Uzun dönemdir gerçekleştirilen çalışmalar ve kaydedilen gelişmeler sonrası laboratuvar bugün itibariyle Sakarya ili ve yakın çevresi başta olmak üzere ülkenin her alanına elektromanyetik uyumluluk ve elektromanyetik kirlilik konularında hizmet verecek.

Mezunlarımız Söz Sahibi

Sakarya Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen elektromanyetik uyumluluk ve kirlilik araştırma çalışmaları 1995 yılında başlayan süreçte çeşitli şekillerde devam ediyor. Bugüne kadar geçen süreçte Elektromanyetik Uyumluluk konularında çok sayıda bilimsel yayın ve tez yapılarak, yurtiçi ve yurtdışında birçok üniversite ve araştırma kurumu ile ortak dersler açıldı, projeler yürütüldü. Ayrıca Elektromanyetik Kirlilik ve Uyumluluk konularında çok sayıda askeri nitelikte ve sosyal yönlü çalışma gerçekleştirilerek, yetişen çok sayıdaki öğrenci bugün Türkiye’de ve Dünya’nın değişik yerlerinde bu alanda söz sahibi olarak görevler yapmaktadır.

Bugün gelinen noktada, geliştirilen fiziksel altyapı ve laboratuvar donanımı ile endüstriyel Ar-Ge ve test hizmetleri, bilimsel araştırmalar ve eğitime katkı faaliyetleri artarak devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi Elektromanyetik Araştırma Merkezi (SEMAM)

www.semam.sakarya.edu.tr

26/04/2012 – YC
826 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.