Savunma Sanayi Semineri

Savunma Sanayi Semineri
12.11.2013
661
A+
A-

‘Savunma Sanayi 2013 Seminerleri’ Sakarya Üniversitesi’nde düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Malzeme Bilimleri Topluluğu tarafından organize edilen ve savunma sanayi sektörünün önde gelen firmaları katıldığı ‘Savunma Sanayi 2013 Seminerleri’ SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

FNSS Savunma Sistemleri AŞ Süreç Yönetim Uzmanı Caner Elyiğit, Türk savunma sanayisinin kendi tasarımlarının olmasının kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi.

FNSS’in kuruluş süreci hakkında bilgiler de aktaran Elyiğit, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) zırhlı muharebe aracı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1989 yılında kurulan şirketin o yıllarda sadece bir fabrikada bir model muharebe tankı ürettiklerini anlattı.

FNSS’in artık birden çok projeyle 12 araç tasarlayabildiğini dile getiren Elyiğit, “Malezya, Suudi Arabistan, Filipinler, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün gibi birçok ülke ordularıyla işbirliği programlarımız devam ediyor. Bir ülkenin savunma sanayisinin karşılayabileceği birçok modeli ve aracı üretiyoruz. Türkiye’de artık her yüz liradan yaklaşık 3 lirası Türk savunma sanayisi tarafından üretiliyor” diye konuştu.

Koç Holding iştiraki Otokar AŞ Tank Maliyet ve Risk Birim Yöneticisi Batuhan Güner de, Türkiye’nin en büyük araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezlerinden birine sahip olduklarını ifade ederek, 2013’de TSK’nın taktik tekerlekli zırhlı muharebe aracı tedarik ihalesini aldıklarını söyledi. Türkiye’nin ilk Tank Test Merkezi’nin de 2012 yılında Otokar bünyesinde açıldığını hatırlatan Güner, savunma sanayi projelerinin çok uzun dönemli, pahalı projeler olduğunu ve özgün tasarımların savunma sanayisi için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

12-11-2013 / ST
661 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.