Savaşın Acısını Kadınlar Çekiyor

Savaşın Acısını Kadınlar Çekiyor
07.12.2017
2.045
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Yedi Hilal Topluluğu tarafından “Savaşta Kadın Olmak” konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde gerçekleşen konferansa KADEM Sakarya İl Temsilcisi Fatma Zehra Toçoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Fatma Zehra Toçoğlu, konuşmasında savaşların siviller üzerinden yürütüldüğünü savaşın en kirli yüzünü ise kadınların gördüğünü belirtti. Savaş durumunda aktif bir rol oynamadıkları halde en çok zararı kadınların gördüğünü kaydeden Toçoğlu, günümüzde ve geçmişte yaşanan bazı savaşlarda kadınların gördüğü zararları ve bu zararların etkilerinin uzun yıllar boyunca sürdüğünü anlattı.

STK’lardan destek

Sivil toplum kuruluşları tarafından savaşta zarar gören kadınlara yönelik çeşitli çalışmalar yapıldığını belirten Toçoğlu, kadınlara bu konuda destek sağlandığını söyledi. Toçoğlu, göç eden kadınlarla ilgili yaptığı çalışmalardan bahsederek, göç hikâyelerini dinlemek için birçok kadınla görüştüğünü ifade etti. Toçoğlu, “Göç eden kadınları dinleyerek onları anlamaya çalıştık. Suriye’de yaşanan savaş şu anda hala bitmedi ve oradan hala yüzlerce kadın gelmekte. Göçlerin birçok sebebi var. En haysiyet kırıcı sebebi ise tecavüz. Oradaki insanların çoğu ‘Acaba kocam işten gelebilecek mi? Çocuğum okuldan gelebilecek mi?’ korkusuyla yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Acısını kadınlar çekiyor

Göçlerin kadınları kötü yönde etkilediğini ve bu kadınların içlerine kapanmalarına sebep olduğunu kaydeden Toçoğlu, “Savaşlar adil değil. Savaşlarda kadınlar aktif taraf olmasalar da acısını onlar çekiyorlar. Biz savaşta olan ülkelerin insanlarına kapılarımızı açmış bir ülkeyiz. Bununla gurur duymalıyız. Herkes elini taşın altına koyup mağdurlara yardım edebilir” dedi.

Konferansın sonunda KADEM Sakarya İl Temsilcisi Fatma Zehra Toçoğlu’na katılımından dolayı hediye taktim edildi.

07/12/2017- GP


2.045 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.