SAÜ’ye Ödül

SAÜ’ye Ödül
25.03.2013
587
A+
A-

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği tarafından düzenlenen çalıştayda, Sakarya Üniversitesi’nin çalışması birinci seçildi.

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) tarafından düzenlenen ‘4. Türkiye EKMUD Platformu’ 20-24 Mart 2013’de Antalya’da gerçekleştirildi. 600 farklı çalışmanın bulunduğu platformda, Sakarya Üniversitesi ” Yeni sentezlenen bir antiseptik; Furilamin’in çoklu ilaç dirençli Acinetobacter suşlarına etkisi”  isimli çalışma ile birinci oldu.

Uluslararası katılımlı ulusal Türkiye EKMUD Platformunda “Laboratuvardan Kliniğe Enfeksiyonlar” ana teması altında erişkin ve pediatrik güncel enfeksiyon hastalıklarının laboratuvar tanısı, tedavisi ve korunma yolları masaya yatırıldı.

Çalıştay sonunda komisyon tarafından yapılan değerlendirmede Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Zengin. Yrd. Doç. Dr. Hayriye Genç ve Yüksek Lisans Öğrencisi Tuğba Dursun tarafından sentezlenen ve klinik çalışmaları Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Oğuz Karabay ve Yrd. Doç. Dr. Aziz Öğütlü tarafından yapılan Yrd. Doç. Dr. Aziz Öğütlü’nün sunduğu  “Yeni sentezlenen bir antiseptik; Furilamin’in çoklu ilaç dirençli Acinetobacter suşlarına etkisi” isimli çalışma birinciliğe layık görüldü.

25/03/2013 – YC


587 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.