SAÜ’lü Öğrencilere Kariyer Tüyoları

SAÜ’lü Öğrencilere Kariyer Tüyoları
23.10.2015
575
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyer Tüyoları”  isimli etkinlikte, SAÜ’lü öğrenciler iş dünyasının önemli isimleri ile bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu (SAÜEMK) tarafından düzenlenen “Kariyer Tüyoları” isimli etkinliğe Dizayn Vip Kurucusu Erbakan Malkoç ve Eğitim, Yönetim, Kariyer ve Performans koçluğu yapan Taylan Özgür Çelik konuşmacı olarak katıldı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe SAÜ’lü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Erbakan Malkoç konuşmasında, işine nasıl ilgi duyduğu, hangi yollardan geçtiği ve kariyerini nasıl planladığı gibi konularda öğrencilere bilgiler verdi. Hayal edebilmenin önemi üzerinde duran Malkoç, “Hayatta ne olursanız olun, ne yapmak isterseniz isteyin. Eğer hayal kurmaktan yoksunsanız ve hayal kurma yeteneğiniz yoksa bana göre hiçbir şey olamazsınız” diye konuştu.

Kişisel farkındalık ile alakalı düşüncelerini paylaşan Taylan Özgür Çelik, “Öz farkındalığımız ne kadar yüksek ise sosyal farkındalığımız da ona göre artıyor. Aynı şekilde öz yönetimimiz artıyor ve kendimizi yönetmemiz daha da güçlü hale geliyor” ifadelerini kullandı. Araştırmanın ve öğrenmenin öneminden bahseden Çelik, “Her şeyden anlamak güzel fakat en az bir tane şeyi çok iyi bir şekilde bilmemiz lazım” dedi.

Etkinliğin sonunda konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı.

27.10.2015 – EU


575 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.