SAÜ’lü Öğrencilerden Uçan Yumurta

SAÜ’lü Öğrencilerden Uçan Yumurta
20.07.2017
2.627
A+
A-

Sakarya Üniversitesi öğrencileri TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na “Uçan Yumurta” ile katıldı.

Tasarımı ve üretimi tamamen SAÜ’lü öğrenciler tarafından gerçekleştirilen “Flying EGG (Uçan Yumurta) adlı insansız hava aracı, otonom uçuş yapabilme, görüntü işleme ve harita üzerinden belirlenen noktalara paraşütle yük bırakabilme kabiliyetlerine sahip üç pervaneli olarak üretildi.

TAİ ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na “Flying EGG” adlı proje ile katılan öğrenciler İhsan Pehlivan, Arzu Gök, Sümeyye Altuntaş, Tuğçe Şahin ve Emrecan Makaraç, yarışma sonunda mansiyon ödülü ve plaketleri TAİ Genel Müdürü Temel Kotil ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu’dan aldı. Kotil ve Prof. Dr. Arcaklıoğlu, ekibi çalışmalarından dolayı tebrik ederek, projeye her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

“Döner” ve “Sabit Kanatlı” olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışmada, ulusal ve uluslararası üniversitelerden çok sayıda katılımcı yer aldı. Öğrencilerin yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıkardığı Flying EGG projesi, döner kanat kategorisinde katılan 3 pervaneli (Tricopter) tek insansız hava aracı oldu. TAİ ve TUBİTAK yetkilileri tarafından da merakla incelenen ve beğeni toplayan Flying EGG’e, üç gün süren yarışmada katılımcılar da yoğun ilgisini gösterdi.

Öğrenciler Rektör Elmas’ı ziyaret etti

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yarışmadan başarıyla dönen öğrenciler İhsan Pehlivan, Arzu Gök, Sümeyye Altuntaş, Tuğçe Şahin ve Emrecan Makaraç’ı makamında kabul etti.

20-07-2017 / ST


2.627 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.