SAÜ’lü Öğrenciler SASKİ Tesislerini Gezdi

09.04.2014

Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Topluluğu tarafından SASKİ Su Yönetim Merkezi, Sakarya Hidroelektrik Santrali ve Sakarya Atık Su Merkezi’ne bir dizi gezi düzenlendi.

Çevre Mühendisliği öğrencileri gezide, görevliler tarafından alanlarına ilişkin bilgilendirilirken, öğrenciler de santralin işleyişini ve su arıtma sürecini yerinde görme fırsatı buldu. SAÜ Çevre Mühendisliği Topluluğu Başkanı Mehmet Kirtik, gezinin kendileri açısından öneminin büyük olduğunu ifade ederek, “Hepimizin bildiği gibi dünyanın en önemli gereksinimi sudur. Suyun temizliği, geri dönüşümü tüm insanlık için çok önemlidir. Yaptığımız gezide ileri arıtmanın, dönüşümün nasıl olduğunu görme imkânımız oldu. Herkes geri dönüşüm için bir adım atmalıdır. Bu konuda daha dikkatli, bilinçli olmalıyız“ dedi.

08/04/2014 – ST