SAÜ’lü Öğrenciler Balkanlara Gitti

SAÜ’lü Öğrenciler Balkanlara Gitti
13.05.2015
571
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 43 öğrenci, "Balkan Ülkelerindeki Türk Kültür Varlıklarını Yerinde Öğrenme" projesi kapsamında Balkanlara gitti.

Yürütücülüğünü Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Lütfi Şeyban’ın yaptığı proje kapsamında SAÜ Tarih Bölümü öğrencileri Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk ve Yunanistan’daki Osmanlı medeniyet merkezlerinde kalan Türk izleri ve eserlerini yerinde inceleme fırsatı buldu. Öğrencilerin, tarih bilgisi, bilinci ve formasyonunun gelişimine önemli katkıda bulunan gezide, teorik tarih dersleri, çağdaş bir uygulama örneğiyle bütünleştirilerek etkili bir öğrenme sağlamış oldu.

Sakarya Üniversitesi tarafından resmi görevlendirme ile yurt dışına gönderilen öğrenciler hizmet pasaportuyla, yurt dışında yerinde öğrenme etkinliğine katılma fırsatını buldu. Tarih Bölümü tarafından, etkinliğin her yıl farklı öğrencilerin katılımıyla bu projenin bir AB, TÜBİTAK veya YTB projesi olarak geleneksel hale dönüştürebilmesi için çalışmalara başlandı.

13/05/2015 – YC
571 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.