SAÜ’lü Akademisyen Çin’den Patent Aldı

08.01.2016

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. İhsan Pehlivan’ın Çin’de yaptığı patent başvuruları kabul edildi.

ABD University of Wisconsin-Madison’da 2012 yılında Prof. Dr. Julien Clinton Sprott ve Dr. Chunbiao Li ile birlikte çalışmalarda bulunan Doç. Dr. İhsan Pehlivan, bu çalışmalar kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti’nde iki adet yurtdışı patent başvurusunda bulundu. Doç. Dr. İhsan Pehlivan’ın başvuruları 2015 yılı içerisinde Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Fikri Mülkiyet Hakları Müdürlüğü ile Ulusal Fikri Mülkiyet Bürosu tarafından tescil edildi.

Doç. Dr. Pehlivan, Prof. Dr. Sprott ile Dr. Li’nin “Bir Tür Dört Kanatlı Kaotik Sinyal Kaynağı Devresi” ve “Bir Tür Kuadratik Doğrusal Olmayan Etkilere Dayalı Yeni Tip Kaos Kaynağı” başlıklı iki buluşu patent almaya hak kazandı.

08/01/2016 – ST