SAÜ’den Yine Bir İlk

SAÜ’den Yine Bir İlk
06.11.2015
700
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), TSE’nin verdiği “TS-ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi”ne sahip olan ilk üniversite oldu.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen TS-ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi’ni düzenlenen törenle aldı. Rektörlükte gerçekleştirilen törende konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bir üniversitenin eğitim, öğretim, araştırma ve proje süreçleri yanında idari süreçlerde de iyi olması gerektiğini ifade ederek, son olarak aldıkları Avrupa Kalite Ödülü’ne de bu amaca yönelik çalışmalar sonucunda sahip olduklarını söyledi.

Takım oyunu çok önemli

Üniversite olarak takım halinde çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Dünyada artık üniversite mezunları mezunu kolay iş bulabiliyor mu, mezunların iş bulma pozisyonu ne, eğitimin kalitesini ölçmedeki standartların bu iş bulmadaki pozisyonu nedir, buraya kolay adapte olabiliyor mu? gibi konulara bakılıyor. Yani sahadaki memnuniyet ölçülecek artık. Dünyada artık böyle takım olabilmek önemli bu işlerde. O yüzden takım oyunu çok önemli, bizim üniversitemizin de başarısı takım oyunu oynamaktan geliyor” diye konuştu.

Öğrenci memnuniyeti için çalışıyoruz

Sonuç olarak öğrenciyi memnun etmek için çalıştıklarını aktaran Prof. Dr. Elmas, dünyada kurumların birbirlerini yaptıkları işlerle sürekli kıyasladığını, aldıkları bu belgenin de üniversite olarak yapılan işlerin sonuçlarını ölçmeye yönelik bir araç olduğunu söyledi. Elmas, “İnşallah motivasyonumuz bozulmadığı sürece başka belgeleri de alırız. TSE bizim çok önemli paydaşımız, bu süreçlerin başında hiçbir şey yokken kuruluşla başladı bu ilişkiler. O bakımdan biz bundan sonra TSE ile başka alanlarda da işbirliği yapacağız” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi ile takım olmak istiyoruz

TSE olarak Sakarya Üniversitesi’ni tebrik ettiklerini ifade eden TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz ise, böyle bir belgenin alınmasının bir kurum için çok önemli olduğunu vurguladı. Sakarya Üniversitesi’ne her türlü desteği verebileceklerini söyleyen Korkmaz, “Bu daveti aldığımızda hemen kabul ettik ve üniversitemize gidelim, bu belgenin verilmesinin güzelliğini orada paylaşalım, yaşayalım istedik. Biz iş birliğinin de ötesine gitmek istiyoruz. İş birliği kelimesini biraz resmi buluyoruz, entegre olmak istiyoruz, yakın olmak istiyoruz. Bizim personelimiz, sizin personeliniz olsun. Sizin akademisyenleriniz ve öğrencileriniz bizim akademisyen ve öğrencilerimiz olsun istiyoruz. Bu iç içelikle yaşayalım istiyoruz, takım olmak istiyoruz. Birbirleriyle amaca ulaşmak için her türlü desteği ve dayanışmayı yapan ekibe takım diyoruz biz. Biz Sakarya Üniversitemiz ile takım olmak istiyoruz” diye konuştu.

Korkmaz, konuşmasının ardından Rektör Elmas’a Müşteri Memnuniyeti  Yönetim Sistemi Belgesi’ni takdim etti.

06/11/2015 – ST
700 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.