SAÜ’den Van’a Yardım Eli

25.11.2011

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) deprem nedeniyle zor günler geçiren Van’a konteyner gönderdi.

Van’da yaşanan depremlerin ardından bölgede en büyük sorun olan barınma problemi hala devam ediyor. Ağır kış koşulları nedeniyle zor günler geçiren Van’a Sakarya Üniversitesi’nden yardım gitmeye devam ediyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Deprem Koordinasyon Komisyonu Koordinatörü ve SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın talimatıyla 10 adet konteyner konut Van’a gönderilmek üzere Esentepe Kampüsü’nden yola çıktı.

Daha önce gönderilen 2 adet konteyner konut ile toplam 12 prefabrik konut Van’a ulaşmış olacak. Konteynerlar 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşuyor. Konteynerler arasında ayrıca 6 kişilik duş kabini de yer alıyor. Gönderilen yardımların Cumartesi günü Van’a ulaşması bekleniyor.

24/11/2011 – Yunus Cam