SAÜ’den Malezya Ziyareti

SAÜ’den Malezya Ziyareti
15.02.2016
702
A+
A-

SAÜ Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Malaya Üniversitesi‘nde Akademik İşbirliği ve Mevlana Değişim Programı Protokolü imza törenine katılmak ve çeşitli üniversitelerle görüşmeler yapmak amacıyla Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bir dizi ziyarette bulundu.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesini ziyaret eden Prof. Dr. Ahmet Bostancı, üniversitenin dış ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdelaziz Berghout başta olmak üzere yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi. İşbirliği projelerinin konuşulduğu görüşmede Prof. Dr. Abdelaziz Berghout, Sakarya Üniversitesi ile var olan akademik işbirliklerini daha da geliştirmek istediklerini ifade etti. Prof. Dr. Ahmet Bostancı da Sakarya Üniversitesi olarak buna hazır olduklarını belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı daha sonra Mevlana Değişim Programı çerçevesinde Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nde öğrenim gören Sakarya Üniversitesi öğrencileri ve fakülte yetkilileri ile bir araya geldi.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı Malezya ziyaretinin ikinci gününde ise Malaya Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dato’ Dr. Mohd Amin Jalaluddin ile bir görüşme gerçekleştirdi. İki üniversitenin karşılıklı tanıtımının ardından Rektör Prof. Jalaluddin, Malaya Üniversitesi İslam Araştırmaları Akademisi Müdürü Professor Dato Dr. Zulkifli Mohd Yusoff, Malaya Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Müdür Vekili Doç. Dr. Yong Zulina Zubari ve diğer yetkilerin katılımıyla düzenlenen törenle, iki üniversite arasında Akademik İşbirliği ve Mevlana Değişim Protokolü imzalandı.

Beyan Arapça Dil Merkezini ziyaret eden ve Merkez Akademik İşler Müdürü ve Malezya’da Arap Dili alanının duayen ismi Dato’ Mahamud Abdul ve diğer yetkililerle bir görüşme gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Mevlana Değişim Programı Kapsamında Malezya’da öğrenim gören Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile birlikte aynı merkez tarafından verilen yemeğe katıldı. Yemekte Malaya Üniversitesi İslam Araştırmaları Akademisi Müdürü Professor Dato Dr. Zulkifli Mohd Yusoff da hazır bulundu.

Malezya’daki temaslarını tamamlayan Prof. Dr. Ahmet Bostancı yurda döndü.

15.02.2016 – MA
702 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.