SAÜ’den Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına Destek

SAÜ’den Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına Destek
28.03.2013
676
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yürütülen ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na destek olacak.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Akçakoca Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na destek olacak. TMO Akçakoca Şube Müdürü İbrahim Ağmil’i makamında kabul eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Sakarya Üniversitesi olarak, ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na destek olacaklarını söyledi.

Sakarya Üniversitesi olarak TMO tarafından hayata geçirilen ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na destek vermeye hazır olduklarını ifade eden SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, en kısa zamanda personel ve öğrencilerin bu konu hakkında bilinçlendirilmesi için çalışmalara başlayacakları belirtti.

Türkiye’de günde 101 milyon ekmek üretildiğini ve bunun 95 milyon adedinin tüketildiğini ifade eden, TMO Akçakoca Şube Müdürü İbrahim Ağmil, ‘Türkiye’de her yıl 2.1 milyar adet ekmek çöpe atılıyor. Bunun maliyeti ise 1,546 milyar TL. yani israf edilen bu miktar ile, 80 hastane, 500 yurt, 500 adet okul, ya da 500 km duble yol yapılabilir” diye konuştu. Ağmil, başlatılan bu sosyal sorumluluk projesi ile birlikte israfı en aza indirmeye çalıştıklarını ifade etti.

28/03/2013 – YC


676 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.