SAÜ’de Türkü Gecesi

SAÜ’de Türkü Gecesi
29.12.2011
814
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kazım Gürkan yönetimindeki Türk Halk Müziği Korusu dinleyecilere muhteşem bir gece yaşattı.

Her biri değişik yörelerin hikâyelerini, kültürünü, destanlarını taşıyan türküler öğrencilerin dilinde yeniden hayat buldu. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin seslendirdiği türküler Türkiye’nin kültürel zenginliğinin dile gelmiş bir şöleni gibiydi. Öğr. Gör. Kazım Gürkan yönetimindeki konsere, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas katılırken, final sınavları haftası olmasına rağmen öğrencilerden de yoğun katılım vardı.

Türkiye’nin Her Yöresinden Türküler

SAÜ Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu, Erzurum’dan Antalya’ya, Çorum’dan Kerkük’e kadar birçok yörenin türkülerini seslendirirken; zaman zaman seyirciler de onların coşkusuna ortak olup, türkülere eşlik ettiler. Karadeniz yöresi türküleri seslendirdiğinde ise, seyirciler de sahneye inip, horonla türkülere eşlik ettiler.

Öğrencilere Tam Not

“Bir tek, bu derece coşkuyu türkülerde görüyoruz. Kah Giresun’a gittik, kah Erzurum’a gittik” diyen SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Hatice Selen Tekin, öz değerimiz olan türküleri seslendirdikleri için Gürkan’a ve öğrencilere teşekkür etti.

Öğrencileri performanslarından dolayı kutlayan Rektör Elmas “Şuan sınav haftası ve öğrencilerin notlarını burada verebiliriz” derken, öğrencilerin seyircilerden tam not aldıklarını dile getirdi.

Konser sonunda Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Konservatuvar Müdürü Doç. Hatice Selen Tekin tarafından Öğr. Gör. Kazım Gürkan’a çiçek verildi.

28/12/2011 – AB

Tüm fotoğraflar için tıklayın:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.305318829513137.79039.197059567005731&type=1

 
814 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.