SAÜ’de Türk Halk Müziği Rüzgârı

13.01.2016

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde Sakarya Halk Müziği Derneği ile ortaklaşa düzenlenen konsere öğretim üyeleri, öğrenciler ve Sakaryalılar yoğun ilgi gösterdi. Yönetmenliğini Konservatuvar öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir’in yaptığı “2015-2016 Çalışma Yılı Kış Dönemi Konseri”nde seslendirilen türküler, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Halk müziğinin sevilen eserlerinin seslendirildiği konserde, Giresun yöresinden “Bağlamam Perde Perde”, “Salına Salına da Suya Girersin” , “Giresun’un İçinde İki Sokak Arası”; Adıyaman yöresinden “Altın Yüzüğüm Kırıldı”; Erzurum yöresinden “Huma Kuşu – Pınar Başından Bulanır”; İzmir yöresinden “Şu İzmir’den Çekirdeksiz Nar Gelir”; Sinop yöresinden “Kırda Erik Ağacı”; Manisa yöresinden “Ateş Attım Samana”; Sivas yöresinden “Gafil Gezme Şaşkın”, “Çaya İndim Taşı Yok”; Afyonkarahisar yöresinden “Zalim Poyraz”, “Avşar Bozlağı – N’olur Hey Gelin”; Erzincan yöresinden “Çoktan Beri Yollarını Gözlerim”, “Yaktın Yandırdın Beni”; Gaziantep yöresinden “Teze Gelin”, “Hallume”, “Hele Meyrem” türküleri yer aldı.

İzleyenlerin büyük beğenisini toplayan konser, yaklaşık 2 saat sürdü.

13/01/2016 – ST