Konservatuvardan Türk Halk Müziği Korosu Konseri

21.12.2017

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından Türk Halk Müziği Korosu Konseri düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde üniversite ortak seçmeli dersi kapsamında düzenlenen konser, Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Kazım Gürkan’ın şefliğinde gerçekleşti. Anadolu’nun dört bir yanından eserlerin seslendirildiği konserde, “Gafil Gezme Şaşkın”, “Akşam Olur Karanlığa Kalırsın”, Horasan Dağları”, “Kırmızı Buğday Ayrılmıyor Sezinden”, “Bu Dağlarda Bağ Olmaz”, “Çemberimde Gül Oya”, “Oy Benum Sevdiceğum”, “Giresun’un İçinde İki Sokak Arası” ve daha birçok sevilen Türk Halk Müziği eserleri icra edildi.

Konserde ayrıca koreografisini Yrd. Doç. Dr. Kerem Cenk Yılmaz’ın hazırladığı dans gösterisi de sergilendi.

21/10/2017 – MA