SAÜ’de Siber Güvenliği Etkinliği

SAÜ’de Siber Güvenliği Etkinliği
28.04.2015
780
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Siber Güvenlik’ etkinliği, 27 Nisan Pazartesi günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Siber güvenlik konusunun masaya yatırıldığı etkinlikte, Secrove firmasından Nebi Şenol Yılmaz ‘Mobil Uygulamalarda Güvenlik Denetimi’, Siber Güvenlik Derneği’nden Bakır Emre ‘Ağ Adli Analizi’, Signalsec firmasından Celil Ünüver, ‘SCADA Sistemlerde Güvenlik’ ve PwC firmasından Evren Yalçın ‘Cihazlar ve Nesnelerin Güvenliği’ konuları üzerine sunumlarını gerçekleştirdiler.

Mobil uygulamalarda güvenlik denetimi için test ortamlarının oluşturulması konusuna değinen Nebi Şenol Yılmaz, dinamik analiz yöntemi ile kontrol by-pass yöntemini uygulamalı olarak gösterdi. Mobil dünyanın, insanlar arasında vazgeçilmez bir hale geldiğini ifade eden Yılmaz, “Mobil dünya artık gözümüz kulağımız haline geldi. Mobil ile bütün hizmetler önümüze geliyor” dedi.

Tersine mühendislik, exploit geliştirme, SCADA güvenliği ve mobil güvenlik alanlarında çalışmalar yürüten Celil Ünüver, SCADA sistemlerinin güvenliği hakkındaki bilgiler verdi. Uygulama güvenliği, nesnelerin interneti, oyunlaştırma gibi konulardaki tecrübelerini SAÜ’lü öğrenciler ile paylaşan Evren Yalçın, ‘Cihazlar ve Nesnelerin Güvenliği’ konusu üzerine bir sunum yaptı. Bakır Emre ‘Ağ Adli Analizi’ isimli sunumda ise, bilgisayar sistemlerine yapılan saldırılarda delil olabilecek kanıtların ağ üzerinden nasıl elde edilebileceği ve zararlı yazılımların ağ üzerinde ne gibi kayıtlar bırakabileceği konusundaki bilgilerini paylaştı.

Etkinlik, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Özçelik tarafından konuşmacılara plaket takdim edilmesi ile sona erdi.

28/04/2015 – YC


780 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.