SAÜ’de Kutlu Doğum Programı

SAÜ’de Kutlu Doğum Programı
06.05.2015
576
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Üniak Öğrenci Topluluğu tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ‘En Sevgili ile Bir Gün’ adlı bir program düzenlendi.

SAÜ Helikopter Pisti’nde gerçekleşen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, SAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Kadir Ardıç, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ve çok sayıda öğretim üyesi ile öğrenci katıldı.

Ünlü sanatçı Eşref Ziya Terzi ve Dursun Ali Erzincanlı’nın da sahne aldığı program, SAÜ BESYO Mehter Takımı’nın gösterisiyle başladı. Kur’an-ı Kerim okundu.

Sonrasında programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Türk milletinin 1444’üncü yılında halen aynı coşkuyla Efendisini anmakta olduğunu ifade ederek, “Bu vesileyle peygamberler zincirinin son halkası Hz. Muhammed’e, onun ehli beytine ve ashabına salât ve selam olsun. Kutlu doğum şerefli doğum demektir. Bir devrin kapanıp yeni bir devrin başlangıcıdır. Hakkın ve adaletin zulmü ve haksızlığı boğuşudur. İlmin, irfanın cehaleti ve bağnazlığı kovuşudur. Hz. Muhammed’in dünyaya teşrifidir. Evrensel mesajı insanlığa sunuşudur. Bu nedenle kutlu doğum deyince heyecanlanıyoruz. İnşallah nice kutlu doğumlara ulaşırız” diye konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen de konuşmasında, bütün İslami edebiyatlarda Hz. Muhammed öven binlerce naat kaleme alındığını belirterek, “Ancak İslami gelenekteki en güzel ve en çok naat Türkçe olarak kaleme alınmıştır. Divan edebiyatı bu tür naatlardan meydana gelen eserlerle doludur. Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammet’in doğum yıldönümünün, tüm insanlığımıza barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ünlü sanatçı Eşref Ziya Terzi ile Dursun Ali Erzincanlı’nın sahne aldığı program, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

06/05/2015 – ST
576 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.