SAÜ’de Kalp Ameliyatı

SAÜ’de Kalp Ameliyatı
02.08.2013
1.827
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Prof. Dr. Mehmet Kaan Kırali ve ekibi tarafından ilk kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Altyapı çalışmalarının dört ay sürdüğü cerrahi bölümde ilk açık kalp ameliyatı 30 Temmuz 2013 tarihinde, Prof. Dr. Mehmet Kaan Kırali ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Sakarya’da ilk kez kalp ameliyatlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Mehmet Kaan Kırali, “Yaptığımız ameliyatlarla Sakarya bölgesinde bir ilki gerçekleştirdik. İlk ameliyat bir kadın hastaya uygulanan iki damar koroner bypass ameliyatının olduğu hastanede toplamda beş kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Bunlardan 3 tanesi koroner bypass ameliyatı, bir tanesi mitral kapak değişimi, diğer bir tanesi ise özel bir biyolojik doku kapağı değişimidir. Tüm hastalar ameliyat sonrası kalp damar cerrahisi yoğun bakımında tutuluyor. Genel durumları iyi. Yarından itibaren de sırasıyla servislerdeki odalarına gönderilecekler” diye konuştu.

Kalp Ameliyatlarında Sevke Gerek Kalmayacak

Sakarya ve çevresindeki illerden kalp ve damar hastalığı olanların tedavi amacıyla İstanbul veya Ankara’ya sevk edilmeyeceğini ifade eden Prof. Dr. Kırali, “Artık Sakarya ve çevresindeki illerde tüm kalp damar cerrahisi hastalıklarına anında müdahale edilebilecek. Artık bu bölgedeki hiçbir hasta İstanbul ya da Ankara’ya tedavi amacıyla sevk edilmeyecektir. Özellikle ani damar yırtılmaları, ani kalp krizi geçirilmesi gibi hastalıklara anında burada müdahale edilebilecektir. Her türlü kalp ameliyatları Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilebilecek. 2014 başında da yeni bir projemiz var. Çocuk kalp cerrahisini hastanemize getireceğiz. Bir sonraki aşamada da kalp nakli gerçekleştirebileceğimiz alt yapı çalışmalarına hız vereceğiz” dedi.

Koşuyolu Kalp ve Damar Araştırma Hastanesi’nden, 21 Mayıs 2013 tarihinde SAÜ Tıp Fakültesi’ne atanan dünyaca ünlü Kalp ve Damar Cerrahisi Doktoru Prof. Dr. Kırali, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Kalp ve Damar Cerrahisi’nin kurulmasında rol oynadı ve Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Başkanlığına getirildi.

Prof. Dr. Mehmet Kaan Kırali tarafından bugüne kadar 10 bin’in üzerinde açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi. 300’den fazla basılı eseri bulunan Prof. Dr. Kırali, Kendi adını taşıyan teknikleriyle dünya literatürüne girmeyi başardı.

02/08/2013 – CP
1.827 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.