SAÜ’de Girişimcilik Programı

SAÜ’de Girişimcilik Programı
07.11.2013
849
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Girişimcilik Programı’ isimli etkinlik, iş dünyası’nın temsilcileri ile öğrencileri buluşturdu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Girişimcilik Programı’ isimli etkinlik, iş dünyasının temsilcilerini Sakarya Üniversitesi öğrencileri ile bir araya getirdi.

‘İş’ten Gelenler Gençlerle Buluşuyor’ sloganıyla 5-6 Kasım 2013 tarihlerinde SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe SAÜ’lü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Pedagog Sedat Demir, öğrencilere okurken ve mezuniyetten sonra nasıl bir yol izlemeleri gerektiği hakkında bilgiler verdi. Üniversiteye geldikten sonra öğrencide bir rahatlama olduğunu anlatan Demir, her bölümün kendine göre bir kolaylığı ve zorluğu olduğunu ifade etti. Öğrencilere alanları ne olursa olsun yabancı dil gibi diğer alanlarda da araştırmalar yapmaları tavsiyesini veren Demir, kolaycılık ve hazırcılık ile birlikte aşırı kaygının da öğrenciye olumsuzluk olarak geri döndüğünü söyledi.

Öğrencilik hayatı boyunca kazanılan birikimin ve hayata bakış açısının gelecekte öğrenciye çok faydalı olacağını da anlatan Demir, “Okuduğu alanın ne iş yaptığından haberi olmayan öğrenciler var. Öğrencilerin yapamadıkları şeyler üzerinde değil, yapabildikleri şeyler üzerinde durmaları ve kendi özelliklerini öne çıkaracak uygulamalar yapmaları daha iyi olur. Üniversite hayatı hiçbir şey olmasa da hayata bakış açısını geliştirir” diye konuştu

Etkinliğin ikinci oturumuna ise NLP Eğitmeni ve Yaşam Koçu Harun Gökçekaya konuşmacı olarak katıldı. Gökçekaya, iş dünyası hakkındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Girişimcilik Programı isimli etkinliğin ikinci gününün ilk oturumuna ise Lifeport İnsan Kaynakları Müdürü Burhan Saltan konuşmacı olarak katıldı. SAÜ’lü öğrencilerle iş hayatı ile ilgili deneyimlerini paylaşan Saltan, “Mezun olduktan sonra okulda alınan eğitim iş hayatında yetersiz kalıyor, okul bittikten sonra kendinizi geliştirmek için çaba göstermelisiniz” dedi.

Kariyer planlaması yaparken kendinize belirlediğiniz hedefler doğrultusunda kişinin kendisini geliştirmenin çok önemli olduğunu belirten Saltan; “Okuduğunuz bölümden dolayı bu konuda daha avantajlısınız fakat sorduğum sorulara istediğim cevabı alamadım. Burada nasıl eğitim görüyorsunuz bilmiyorum ama ilerisi için kendinizi geliştirmeniz gerekiyor” diye konuştu.

Etkinliğin ikinci oturumuna Lifeport İstanbul Otel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürsel Satır konuşmacı olarak katıldı. Satır, tecrübeleri SAÜ’lü öğrencilerle paylaştı.

Üçüncü oturuma konuşmacı olarak katılan Tırsan İnsan Kaynakları Müdürü Serdar Şahan, CV hazırlama ve mülakat teknikleri konusunda öğrencilere çeşitli bilgiler verdi.

Etkinliğin son oturumuna ise Mahle İnsan Kaynakları Sorumlusu Ahmet Anıl Pala konuşmacı olarak katıldı. Pala, Motivasyon Eğitimi hakkında öğrencilere çeşitli bilgiler verdi.

07/11/2013 – KS
849 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.