SAÜ’de Akreditasyon Heyecanı

SAÜ’de Akreditasyon Heyecanı
16.02.2016
2.482
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, tüm bölümlerin akredite olması konusundaki hedefine emin adımlarla ilerliyor. Son olarak Fen-Edebiyat Fakültesi’nin bazı bölümlerinin de akredite olmasıyla, Sakarya Üniversitesi’nde akredite olan program sayısı 40’a yaklaştı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’nin bazı bölümlerine 2021 yılına kadar Fen, Edebiyat, Fen Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akreditasyon verildi.

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 27 öğretim üyesi tarafından, 28 Kasım – 1 Aralık 2015 tarihleri arasında Öğrenciler, Program Öğretim Amaçları, Program Çıktıları, Öğretim Planı, Öğretim Kadrosu, Yönetim Yapısı, Eğitim-Öğretim/Fiziki Altyapı, Kurum Desteği ve Parasal Kaynaklar ile Sürekli İyileştirme Başlıkları kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi bölümleri değerlendirme sürecinden geçirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi’ndeki çeşitli bölümleri inceleyen FEDEK yetkilileri, ilk kez genel değerlendirmesi yapılan Alman Dili ve Edebiyatı, Biyoloji, Coğrafya, Çeviribilim, Felsefe, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı lisans programlarına 13 Şubat 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere akreditasyon verdi.

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji, Coğrafya, Felsefe, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji ve Tarih Bölümlerine 5 yıllık, Alman Dili ve Edebiyatı, Çeviribilim, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerine ise 2 yıllık akreditasyon verildi. Türkiye’de ilk defa bu kadar çok bölümle akreditasyona başvuran Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin kalitesi dış değerlendirici bir kurum tarafından tescil edilmiş oldu.

Önce ki yıllarda Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Bilgisayar Bilişim Bilimleri Fakültesi’ndeki bazı bölümlerin Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmesiyle, Sakarya Üniversitesi genelinde akredite olan program sayısı ikinci öğretimler ile birlikte 40’a yaklaştı.

Mühendislik Fakültesi’nden Çevre Mühendisliği Bölümü, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Jeofizik Mühendisliği Bölümü, Makina Mühendisliği Bölümü, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümleri, 30 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olmak üzere 2 yıl süreli akreditasyon ve EURACE Etiketi verilmişti.

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nden Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün akreditasyonu da 2017 yılına kadar devam edecek.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitedeki tüm bölümlerin akredite olması doğrultusunda çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Akredite olan bölümlerin yanı sıra henüz akredite olmamış ama bu sürecin içine dahil olan Eğitim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi akredite olma sürecini tamamlama yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sakarya Üniversitesi adına, akreditasyonunu tamamlamış tüm fakülte ve bölümleri tebrik ediyorum” dedi.

16.02.2016 – YC
2.482 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.