SAÜ Yükselen Üniversiteler Arasında

05.08.2012

Sakarya Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında en çok yükselen üniversiteler arasında yer aldı.

Sakarya Üniversitesi Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralamasında Temmuz 2012 sıralamasında 356 basamak birden yükselerek Türk üniversitelerinin dünya listesinde en çok yükselenleri arasında yer aldı.

İspanya’nın en büyük kamusal araştırma kurumu olan İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (Consejo Superior de Investigaciones Científicas = CSIC) bağlı Cybermetrics Laboratuvarları tarafından açıklanan ‘Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda en çok yükselen üniversiteler arasında yer aldı.

Tüm dünyadaki 20 bin üniversitenin değerlendirildiği çalışmada Sakarya Üniversitesi dünya sıralamasında 1303’üncü sırada yer aldı. Temmuz 2011 sıralamasında 1659’uncu sırada olan SAÜ böylece 356 basamak birden yükselerek Türk üniversitelerinin dünya listesinde en çok yükselenleri arasında yer aldı. Sakarya Üniversitesi Türkiye listesinde de geçtiğimiz yıla göre 7 basamak birden yükselerek 32’inci sıradan 25’inci sıraya yükseldi.

05/08/2012 – Haber Merkezi