SAÜ ve Yıldız Çoksesli Korolarından Ortak Konser

SAÜ ve Yıldız Çoksesli Korolarından Ortak Konser
04.04.2017
764
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Çoksesli Korosu ve Yıldız Çoksesli Korosu ortak konser verdi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konserde iki üniversiteden koro ekibi, birbirinden güzel çoksesli koro eserlerini izleyicilere sundu.

Sakarya Üniversitesi Çoksesli Korosu Berkay Yılmaz’ın şefliğinde repertuarlarındaki Kara Üzüm Salkımı, Niksar’ın Fidanları, Zımterelelli, Turnalar, Short People, Ayvanın İrisine, Dere Kenarında Taş Ben Olaydım Ve Uzun Kavak eserlerini seslendirdiler.

Yıldız Çoksesli Korosu ise Özgür Can Dursun’un Şefliğinde repertuarlarındaki Ederlezi, Nazar Eyle, Kyrie, Asato Maa Sad Gamaya, Ben Seni Bulmuş İken, Yol Havası, Wade In The Water, Çağırayım Mevlam Seni, Follow The Drinking Gourd ve Swing eserlerini seslendirdiler.

Sakarya Üniversitesi Çoksesli Korosu, 2014 yılı Kasım ayında Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Sazak ve Arş. Gör. Hacı Bekir Kurşunet’in desteği ile Sakarya Üniversitesi Müzik Topluluğu tarafından kuruldu. Çalışmalarına fakülte binasındaki dersliklerde başlayan koro, 3. Uluslararası Sansev Korolar Festivali’nden Müzikal Birliktelik Ödülü, bir sonraki festivalde ise Koro-Şef Uyumu ödülü aldı.

Bir Yıldız Çoksesli Korosu, 2015 yılı Mayıs ayında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde kuruldu. Aynı yıl Uluslararası Sansev Korolar Festivali’nden Koro-Şef Uyumu ödülü alan koro, Sakarya Üniversitesi Çoksesli Korosu ile ortak iki konser verdi.

04-04-2017 / ST
764 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.