SAÜ Vakfı Koleji Öğrencileri Üniversite ile Erken Tanıştı

SAÜ Vakfı Koleji Öğrencileri Üniversite ile Erken Tanıştı
18.12.2017
1.983
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile SAÜ Vakfı Özel Anadolu Lisesi arasında bilimsel, sosyal ve kültürel işbirliğine yönelik bir protokol imzalandı.

İmzalanan protokol ile Teknoloji Fakültesi tarafından lise öğrencilerine yönelik belirlenen alanlarda bilimsel çalışma, araştırma ve projelere destek verilecek. Ayrıca gerçekleştirilen işbirlikleri ve ortak çalışmalar sayesinde öğrencilerin Teknoloji Fakültesi atölye ve laboratuvarlardan faydalanmaları, akademisyen ve lisans öğrencileri ile birlikte çalışmalar yapması sağlanacak.

Öğrenciler kendilerini daha iyi tanıyacak ve daha iyi yetişecekler

Teknoloji Fakültesinin iç ve dış tüm paydaşlara yönelik işbirliğine her daim açık olduğunu belirten Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “İmzalanan protokol ile yaptığımız işbirliklerini resmileştirmiş olduk. Ortaklaşa gerçekleştirilecek etkinlikler ve çalışmalar sayesinde öğrencilerimizin yetişmesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Lise öğrencilerinin seçilen belirli alanlarda akademisyen ve lisans öğrencileri ile çalışmalara başladığını belirten Sarıbıyık, özellikle robotik uygulamalar, biyomedikal ve mekatronik gibi alanların ilgi odağı haline geldiğini söyledi. Öğretim elemanlarının öğrencilerin ilgi duydukları alanlarda bilgi gereksinimlerinin karşılanmasında ve mesleki bilgilendirmeleri hususunda önemli katkılar sağlanacağına vurgu yapan Sarıbıyık, gerçekleşecek işbirlikleri sayesinde öğrencilerin kendilerini tanıma ve ilgi duydukları alanları daha erken keşfetme imkânı yakalayarak kariyer planlamalarında önemli bir noktaya geleceklerinin altını çizdi.

Öğrenciler geleceklerini daha kolay şekillendirebilecekler

Gösterilen ilgi ve destekten dolayı teşekkürlerini sunan ve memnuniyetlerini dile getiren SAÜ Vakfı Özel Anadolu Lisesi Müdürü Tuncay Kabil, imzalanan protokolün ve beraberinde gerçekleştirilecek işbirliklerinin öğrencilerin yetişmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Gerçekleştirilecek ortak etkinliklerden tüm lise öğrencilerinin faydalanabileceğini belirten Kabil, öğrencilerin bizzat içerisinde bulunacakları projeler, katılacakları ortak işbirlikleri, etkinlikler ve uygulama imkânları sayesinde kendilerini çok daha verimli bir şekilde yetiştirme imkânı bulacaklarını söyledi. Ayrıca özellikle 11’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerinde üniversite ve meslek tercihlerinin daha öne çıktığını belirten Kabil, imzalanan protokol ve işbirlikleri ile üniversite öğretim elemanlarınca yapılacak mesleki bilgilendirme ve tanıtım faaliyetleri ile öğrencilerin gelecek planlamaları açısından büyük katkılar sağlanacağını dile getirdi.

18-12-2017 / ST


1.983 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.