SAÜ Uluslararası İşbirliği Ağını Genişletmeye Devam Ediyor

SAÜ Uluslararası İşbirliği Ağını Genişletmeye Devam Ediyor
03.07.2013
658
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Uluslararası alanda işbirliği ağını genişletmek üzere Mısır’ın Kahire ve İskenderiye şehirlerinde bir dizi görüşmelerde bulundu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü öğretim üyeleri son dönemlerde Ortadoğu coğrafyası ile olan akademik işbirliklerine yenilerini eklemek üzere, Mısır’ın Kahire ve İskenderiye şehirlerinde bir dizi görüşmelerde bulundu.

Yeni Uluslararası Ortaklıklar Sağlandı

Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nebi Miş ile Enstitü Uluslararası İşbirlikleri Koordinatörü Arş. Gör. İsmail Numan Telci Kahire, El-Ezher, Ain Shams ve İskenderiye üniversitelerinde temaslarda bulunarak, SAÜ’nün uluslararası ortaklıklarını artırmaya yönelik görüşmeler gerçekleştirdiler. SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü misafir öğretim üyelerinden Dr. Kemal Habib ve Dr. Tarik Abdulcelil’in de bazı görüşmelere eşlik ettiği heyet, özellikle Mevlana Öğrenci ve Araştırmacı Değişim programı için SAU ile Ain Shams Üniversitesi, Kahire Üniversitesi ve El-Ezher Üniversitesi arasında ortaklıklar kurulması imkânlarını değerlendirildi. Ayrıca Sakarya Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan Ortadoğu Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin bölgedeki üniversitelerle geliştirebileceği işbirliği potansiyelleri ele alınarak, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Mısır’daki eşdeğer lisansüstü programlarla öğrenci değişimi ve işbirliği konusunda anlaşma imzalandı.

Mısır Üniversiteleriyle araştırmacı değişimi, ortak akademik projeler yürütülmesi ve konferanslar düzenlenmesi gibi konuları içeren anlaşma imzalandı. Mevlana Değişim Programı ortaklığının da başlatıldığı görüşmelerde üniversitelerle görüşen SAÜ heyeti Ortadoğu alanındaki projelerini de paylaşarak ortaklaşa işbirliği kararı aldı.

SAÜ Ortadoğu’da Lider

Ortadoğu alanındaki çalışmaları tek çatı altında toplamayı planlayan Sakarya Üniversitesi aralarında Arapça, Farsça ve İbranice dillerini konuşabilen araştırmacıların bulunduğu 20’nin üzerinde geniş kadrosuyla merkez Türkiye ve bölgede Ortadoğu çalışmaları alanında önde gelen kurumlardan birisi olmayı hedeflemektedir. Bu çerçevede özellikle Ortadoğu ülkeleri ile işbirliği imkânlarını artırmayı hedefleyen Sakarya Üniversitesi dünyanın saygın eğitim kurumlarından birisi olma yolunda hızla önemli atılımlarda bulunuyor.

03/07/2013 – YC
658 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.