SAÜ, Oxford ve Torino ile Ortak Proje Yürütüyor

SAÜ, Oxford ve Torino ile Ortak Proje Yürütüyor
11.07.2014
580
A+
A-

Oxford ve Torino üniversiteleri tarafından yürütülen, Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) ortağı olduğu Avrupa’da Gençlerin Seyyaliyeti Projesi kapsamında Türkiye ve 5 Avrupa Birliği üyesi ülkede göçün sebepleri ortaya çıkarılacak.

SAÜ İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan, AB içinde gençlerin mobilitesini içeren projenin 3 yıllık süreci kapsadığını söyledi. Projenin yürütücülüğünü Oxford ile Torino üniversitelerinin yaptığını, Türkiye, Almanya, İspanya, İrlanda, Romanya ve Belçika’nın proje ortağı olduğunu ifade eden Tunahan, “Bunlardan bir tanesi de SAÜ Uluslararası Ticaret Bölümü olacak. Bununla ilgili proje sunumu, üniversitemiz tarafından Avrupa Komisyonuna gerçekleştirilmiş durumda” diye konuştu. Tunahan, projenin AB’de genişlemeden, Doğu Avrupa’nın çöküşünden ve 2007 ekonomik krizinden sonra ortaya çıkan göçlerin Avrupa gençliğinin mobilitesi üzerindeki etkisinin analizini amaçladığını vurgulayarak, “Yani bu göçler neden oluyor? Gençler ve gençlerin aile yapısı, genel ekonomik büyüme ve istihdam üzerinde ne tür etkiler oluşturuyor, bunun için bu proje gerçekleştiriliyor” ifadesini kullandı. Türkiye’nin son yıllarda göç alan bir ülke konumuna geldiğini hatırlatan Doç. Dr. Tunahan, proje ile ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Özellikle yakın komşularımızda yaşanan olaylar, bizi göç alan ülke konumuna getirdi. Aynı zamanda tarihsel süreçte de göç veren ülkeyiz. 1960’larda başlayan Avrupa’ya göç hareketimiz var. Dolayısıyla bu göç ekonomi, aile yapısı ve sosyoekonomik yapımızda önemli etkiler oluşturuyor. Proje vasıtasıyla biz de bu etkileri net göreceğimizi düşünüyoruz.”

11/07/2014 – EH


580 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.