SAÜ Öğrencileri “Ericsson Innovation Awards 2016” Yarışmasında

SAÜ Öğrencileri “Ericsson Innovation Awards 2016” Yarışmasında
12.12.2015
973
A+
A-

SAÜ “Ericsson Innovation Awards 2016” Yarışmasında

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencileri geliştirdikleri ‘Park Easy’ uygulaması ile Ericson Innovation Awards 2016 yarışmasına katılmaya hak kazandı. Proje ile sürücülerin yaşadığı park sorunu belirli ölçüde iyileştirilmiş olacak.

SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü ikinci sınıf öğrencileri Abdool ve Bennabi, projeleri ile Ericsson Innovation Awards 2016 aday projeler arasında yer aldı.

Günümüzde sayıları her geçen gün artan ve hayatımızın bir parçası haline gelen otomobillerin özellikle nüfusun yoğun olduğu kent merkezlerinde park edilmesi önemli bir sorun haline gelmiş durumda. Sürücülere zaman kaybı ve maliyet olarak yansıyan bu durum, uygun park alanı bulmak için yer arayan sürücülerin oluşturduğu ek trafik yoğunluğu ve otomobillerin uygun olmayan alanlara park edilmesi gibi kent yaşantısını olumsuz yönde etkileyen diğer sorunlara da yol açmakta.

Yeterli park alanlarının bulunmaması ve yeni park alanları açılması önündeki çeşitli engeller, kent merkezlerinde park problemlerini içinden çıkılmaz bir hale getirmekte. Bu açıdan, mevcut park alanlarının etkin biçimde kullanılması problemleri belirli ölçüde ortadan kaldıracak önemli bir çözüm yolu olarak ortaya çıkmakta.

Park Easy Projesi de tam bu soruna çözüm bulmak üzere hazırlandı. Yürütülecek “ParkEasy” projesi kapsamında sürücüleri bilgilendiren akıllı park sistemi uygulaması, kent merkezlerindeki park alanlarını gerçek zamanlı olarak tarayacak, park yeri arayan sürücülere cep telefonu veya tablet aracılığıyla o an en yakın oldukları boş park yeri bilgisini sunacak. Geliştirilecek proje ile park yeri arayan sürücülerin oluşturduğu ek trafik yoğunluğu ve sürücülerin boş park alanı ararken katlanmak zorunda olduğu zaman kaybı ve maliyet problemleri belirli ölçüde iyileştirilecek.

Nasıl Desteklerim?

Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencilerimiz Mohammad Irshaad Abdool ve Malik Bennabi, Ericsson Innovation Awards 2016 yarışmasına “ParkEasy” projesiyle katılmaya hak kazanmıştır. Önerilen projeye oy vererek destek olabilirsiniz.

Projemiz, Ericsson Innovation Awards 2016 aday projeler arasında yer almaktadır. Aşağıdaki bağlantı adresini tıklayarak vereceğiniz oy projemizin bir üst aşamada değerlendirilmesini sağlayacaktır.

http://www.ericsson.com/thecompany/events/ericsson-innovation-awards/competition/#/submission/14758

İlgili sayfada “vote for this project” bağlantısına tıkladıktan sonra elektronik posta adresinizi açılan alana yazarak Enter’ı tuşlayın. Oy sistemi elektronik posta adresinize onay mesajı gönderecektir. Elektronik posta adresinize gelen onay mesajına tıklayarak projemize destek olabilirsiniz.

Oylama 17 Aralık’ta sona erecek.

12/11/2015 – ST
973 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.