Küresel Mükemmellik Ödülüne Başvuru Yapıldı

Küresel Mükemmellik Ödülüne Başvuru Yapıldı
05.03.2018
997
A+
A-

Sakarya Üniversitesi 2018 Avrupa EFQM Mükemmellik Ödülleri’ne başvurusunu yaptı.

2006 yılında başladığı EFQM Mükemmellik yolculuğunda 2015 yılında almış olduğu Avrupa Mükemmellik Başarı Ödülü ile elde ettiği başarısını daha üst seviyelere taşımayı amaçlayan Sakarya Üniversitesi, ilk kez geçen yıl kapsamı genişletilen ve Küresel Mükemmellik Ödülleri olarak adlandırılan ödül sürecine ilişkin resmi başvuru dokümanını gönderdi.

Süreç nasıl işleyecek?

Avrupa’nın farklı ülkelerinden görevlendirilen değerlendirmeciler, başvurunun ardından ekip olarak bu yıl Mayıs ayında Sakarya Üniversitesi’ne saha ziyaretine gelecek. Üniversitede değerlendirmelerine başlayacak olan ekip, saha ziyareti sonrasında yapacağı değerlendirmeye göre Sakarya Üniversitesi’nin başarı durumunu belirleyecek. Değerlendirme sonuçları ise Ekim ayında düzenlenecek olan EFQM Forumu’ndaki ödül töreninde belli olacak.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, eğitim-öğretim, kalite ve akreditasyon alanlarında geliştirdikleri sistemle birlikte Türkiye’de kalite konusunda eğitim alanında öncü çalışmalar yaptıklarını anlattı. Uyguladıkları sistemin dünyadaki değişimi yönetmeyi ve değişime ayak uydurmayı temel aldığına işaret eden Prof. Dr. Elmas, “Sürekli öğrenmeyi destekleyen iyi bir altyapıya sahibiz. Geliştirdiğimiz eğitim, yönetim ve işbirliği modellerimiz başka kurumlar tarafından örnek alınıyor. Aldığımız kalite ödülleri ve diğer ödüller ise ne kadar doğru yolda olduğumuzu bize gösteriyor” dedi.

SAÜ’nün kalite yolculuğu

Sakarya Üniversitesi’nin kalite yönetimi alanında başarılı uygulamalar gerçekleştirdiğini belirten Rektör Elmas, bu yolculuktaki ilk başarının 2010 yılında ulusal düzeyde Kamu Kuruluşları Kategorisinde Büyük Ödül alınarak elde edildiğini, 2013 yılında Mükemmellikte Süreklilik ödülünün alınarak ulusal düzeyde en üst seviyeye ulaşıldığını aktardı.

Bu başarıların ardından Sakarya Üniversitesi olarak kurumsal yönetim kalitesindeki iddiayı Avrupa’ya taşımayı amaçladığını kaydeden Elmas, “2015 yılında Avrupa EFQM Mükemmellik Ödüllerine başvurduk ve “Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi” alanında başarılı bulunarak ilk başvurumuzda Başarı Ödülü almayı başardık. 2016 yılında Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Dış Değerlendirmesi ile 2017 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu dış değerlendirmelerinden geçtik. Üniversite olarak program akreditasyonları ve kıyaslama çalışmalarıyla elde edilen öğrenimleri kurumsal gelişimde kullanarak, birçok yenilikçi uygulama gerçekleştirdik. Sakarya Üniversitesi olarak bu başarıların sonucunda bu yıl da Avrupa EFQM Mükemmellik Ödülleri’ne tekrar başvurduk” ifadelerini kullandı.

06-03-2018 / ST
997 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.