SAÜ Kahire’de Tanıtıldı

SAÜ Kahire’de Tanıtıldı
21.03.2013
716
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyeleri, Mısır’ın Başkenti Kahire’de Sakarya Üniversitesi’ni tanıttı.

Ortadoğu Çalışmaları Dört Dilli Master Programı’yla birlikte Ortadoğu Çalışmaları Uzaktan Eğitim Master programını hayata geçiren SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, bu programlar için yurtdışında tanıtım faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Mısırlı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tarık Abdülcelil ve Arş. Gör. İsmail Numan Telci, Mısır’ın başkenti Kahire’deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde, Ortadoğu Çalışmaları programının tanıtımını yaparak Mısırlı öğrencilerin Sakarya ve Türkiye ilgili sorularını yanıtladılar.

50 civarında Mısırlı öğrencinin katıldığı programda Dr. Tarık Abdülcelil Sakarya Üniversitesi’nin Ortadoğu Çalışmaları alanındaki faaliyetlerinden bahsederken, İsmail Numan Telci de öğrencilerin Sakarya’da öğrencilik hayatı ve Türkiye ile ilgili sorularını yanıtladı.

El-Ezher, Kahire, Ayn Şems ve Helvan gibi Mısır’ın önde gelen üniversitelerinden tanıtıma katılan öğrencilere ayrıca Türkiye’nin geçtiğimiz sene başlattığı Türkiye Bursları kapsamında Sakarya Üniversitesi’nde başta Ortadoğu Çalışmaları olmak üzere birçok bölümü tercih edebilecekleri anlatılırken, burslarla ilgili genel bilgi de verilerek 31 Mart’ta son bulacak olan başvuru tarihini kaçırmamaları hatırlatıldı.

Yrd. Doç. Tarık Abdülcelil de konuşmasında Ayn Şems Üniversitesi’ndeki Türkoloji bölümünün Mısır’da bu anlamda ilklerden olduğunun altını çizerek her geçen gün Türkçeye ve Türkiye kültürüne başta Mısır olmak üzere tüm Arap coğrafyasında artan bir ilgi olduğunu belirtti.

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2012’de düzenlediği ve dünyanın birçok ülkesinden 200’e yakın akademisyenin ve uzmanın katıldığı Ortadoğu’da Toplum ve Siyaset Kongresi, bu alanda büyük ses getirmişti. Ortadoğu alanında Ortadoğu Yıllığı gibi Türkiye’de tek sayılabilecek önemli bir yayını 2005’ten bu yana çıkaran SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, önümüzdeki yıllarda Ortadoğu alanındaki çalışmalarını derinleştirmek ve Türkiye’nin Arapça, Farsça ve Kürtçe gibi Ortadoğu dillerini bilen bölge uzmanı akademisyenler yetiştirmeyi hedefliyor.

21/03/2013 – YC
716 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.