SAÜ İşletme Fakültesi’nde Casper ERP Laboratuvarı Kuruluyor

SAÜ İşletme Fakültesi’nde Casper ERP Laboratuvarı Kuruluyor
02.12.2016
879
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Logosoft işbirliğinde, kurumsal kaynak planlama (ERP) yazılımları alanında dünyanın önde gelen markaları öğrenciler ile buluşuyor.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi ile Logosoft arasında Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) Labrotuvarı kurulması için protokol imzalandı. Sakarya Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen törenine SAÜ Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Vecdi Can, Dekan Yardımcıları Yrd.Doç.Dr. Adem Akbıyık  ve Yrd.Doç.Dr. Kamil Taşkın ile Logosoft Genel Müdürü Nejat Saldanlı katıldı.

Rektör Prof. Dr. Elmas, imza töreninde yaptığı açıklamada, üniversite-sanayi işbirliklerine yönelik yatırımlarının kazanımlarını Sakarya Üniversitesi’nde ve iş dünyasında görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. İlk olarak İşletme Fakültesi’nde uygulanan İş Dünyası Danışma Kurulları ile müfredatlar ve eğitim ortamlarının iş dünyası ile yüksek uyum gösterecek biçimde düzenlendiğini belirten Prof. Dr. Elmas, bölgedeki sanayi kuruluşlarının da öncelikli tercih ettiği dünya markaları olan kurumsal kaynak planlama yazılımlarının eğitimlerinin artık Sakarya Üniversitesi’nde verilebileceğini ifade etti. Rektör Elmas, sanayinin bu alandaki uzman ihtiyacını Sakarya Üniversitesi olarak karşılayabileceklerinin de müjdesini verdi.

Uzman yetişecek

İşletme Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi de olan Nejat Saldanlı, Logosoft ailesi olarak SAÜ İşletme Fakültesi ile gerçekleştirilen işbirliği ile kurumsal kaynak planlama (ERP) yazılımları alanında dünyanın önde gelen markalarının öğrenciler ile buluşturulacağını belirtti. Logosoft Akademi desteğiyle verilecek eğitimler sonrasında sertifika almaya hak kazanan öğrencilerin staj ve işe yerleştirme süreçlerinin hızlanacağını ifade eden Saldanlı, “Piyasanın muhasebe, finans, insan kaynakları, pazarlama, müşteri ilişkileri yönetimi gibi birçok alanda gereksinim duyduğu uzmanlar Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yetiştirilecek” dedi.

Kurumsal yazılımların eğitimleri verilecek

İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Vecdi Can, İş Yatırım ortaklığında kurulan Borsa Simülasyon Laboratuvarı’nın açılmasının hemen ardından, dünyanın en önemli kurumsal yazılımlarının eğitimlerinin verileceği bir ERP Laboratuvarı’nı İşletme Fakültesi öğrencileri ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Sakarya Üniversitesi’ne ve Sakarya iş dünyasına hayırlı olmasını diledi.

Firmalara ve öğrencilere eğitimler verilecek

ERP Laboratuvarı Koordinatörlüğü’nü üstlenecek olan Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Adem Akbıyık ise, gerçekleştirilen protokolle 7+1 staj uygulamalarına destek olarak 7’nci yarıyıllarında yazılım destekli işletme uygulamaları eğitimi alan öğrencilerin staj yerleştirmelerinin, bu yazılımları kullanan firmalarla İşletme Fakültesi arasında yapılacak protokollerle doğrudan gerçekleştirileceğini belirtti. Casper ERP Laboratuvarları’nın Sakarya iş dünyası için de önemine vurgu yapan Yrd.Doç.Dr. Akbıyık, “Uluslararası yazılım firmalarının KOBİ’lere yönelik büyük yatırımları söz konusu. Bu nedenle ilgili yazılımları kullanacak operatörler, yazılım geliştiriciler ve en önemlisi yorumlayabilecek işletme uzmanlarına ihtiyaç duyulmakta. Dünya markası birçok firmanın Türkiye Distribütörü olan Logosoft ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği neticesinde, Casper ERP Laboratuvarlarımızda bölgemizde faaliyet gösteren firmaların kullanmakta olduğu yazılımların eğitimleri hem öğrenciler, hem de talep eden firmalara yönelik olarak gerçekleştirilebilecek” dedi.

02-12-2016 / ST
879 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.