SAÜ ile MARKA, Bir İlki Gerçekleştirecek

SAÜ ile MARKA, Bir İlki Gerçekleştirecek
14.03.2014
663
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) arasında, “MARKA Güdümlü Proje Desteği” kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye’de bir ilk olacak olan “Bölgesel Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Üretim ve Test Merkezi” kurulmasına ilişkin, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile MARKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Düzce Valisi Ali İhsan Su arasında bir protokol imzalandı. MARKA Konferans Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine Vali Ali İhsan Su ve Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yanı sıra, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ile MARKA Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Elmas, üniversite olarak projeye katkısı olanları ve destek verenleri mahcup etmeyeceklerini ifade ederek, projeyi daha da ileri götüreceklerine inandıklarını söyledi.

Toplam 3,4 milyon TL bütçeli projenin 2,55 milyon TL’lik kısmını MARKA karşılayacak. Kalan kısım ise SAÜ tarafından karşılanacak. Söz konusu proje kapsamında Türkiye’de henüz bulunmayan vakum plazma sprey kaplama ünitesi, sterilizasyon ve temiz odası olan kompleks bir merkez kurulması planlanıyor.

Yapımı 24 ay sürecek proje ile Türkiye’de sağlık sektöründe kullanılan ortopedik ve dental implant sektörüne yönelik yerli ürünlerin tasarımını, test ve analizlerini yapmak, üretim teknolojisini geliştirmek, mevcut ürünlerin katma değerini artırmak ve bu sahada yapılan yurtdışı ithalatı durdurarak ülke ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor.

14/03/2014 – ST


663 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.