İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Katar’a Gitti

İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Katar’a Gitti
07.02.2018
2.299
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 10 öğrenci Katar’a gitti.

İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Katar Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi arasında imzalanmış olan ‘Akademik İşbirliği Protokolü’ çerçevesinde Bahar döneminde Katar Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesinde öğrenim görecekler.

Bunun yanı sıra iki üniversite arasındaki protokol çerçevesinde Eylül ayında Sakarya Üniversitesinden üç araştırma görevlisi, Katar Üniversitesine giderek 10 ay süreli Arapça kursu görecekler.

İlahiyat Fakültesinden 9 öğrenci de geçtiğimiz öğretim yılı bahar döneminde Katar Üniversitesinde öğrenim görmüş, ayrıca önceki yaz 10 ve geçen yaz da 20 öğrenci aynı protokol kapsamında Katar’a gitmiş ve “Edebiyat Fakültesi Yabancılara Arapça Öğretim Merkezi” tarafından düzenlenen yoğunlaştırılmış Arapça Yaz Kursuna katılmışlardı.

SAÜ İlahiyat Fakültesinden 7 öğrenci de önümüzdeki günlerde Fas’a gidecekler. Böylece güz dönemi ile birlikte İlahiyat Fakültesinden toplam 32 öğrenci, Mevlana ve Erasmus Değişim Programları ve ikili anlaşmalar çerçevesinde Ürdün, Katar, Fas, Almanya ve İngiltere’de öğrenim görmüş olacak.

07-02-2017 / ST

 
2.299 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.