SAÜ Eurodesk Temas Noktası Oldu

19.10.2012

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eurodesk Temas Noktası olarak akredite edildi.

SAÜ Avrupa Birliği Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi gençlik alanında Avrupa fırsatları konusunda gençlere ve kente daha kolay ulaşmak ve daha kaliteli hizmet sunmak için Eurodesk Temas Noktası olarak akredite edildi.

Brüksel’deki akreditasyon işlemlerinin tamamlandığını söyleyen Avrupa Birliği Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mahmut Bilen “İrtibat kişisi olarak Arş. Gör. Gökhan Umut, 9-12 Ekim tarihleri arasında Ankara’da  düzenlenen 5. Dönem Temas Noktaları Eğitimi’ne katıldı. Eğitim sürecinin tamamlanmasından sonra sözleşme imzalanarak merkezimiz resmi Eurodesk Türkiye Temas Noktası olarak hizmet vermeye başladı. Merkezimiz gençler için eğitim, Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında güncel bilgi sağlamaktadır.” diye konuştu.

Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağı olarak tanımlanıyor. Tüm AB ve diğer program ülkelerinde kurulmuş olan Eurodesk, Türkiye’de Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirildi.

Eurodesk Türkiye Temas Noktaları, AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından, gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlardır.

Eurodesk Hizmetleri:

•           Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle),

•           Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri,

•           Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması,

•           Eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri,

•           Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi,

•           Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması,

•           Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması.

İletişim Bilgileri:

www.facebook.com/eurodeskturkey

www.twitter.com/eurodesktr

Ayrıca merkezimize ait aşağıda verilen telefon, e- mail gibi adresler üzerinden ve şahsen yapılan başvurularda bilgi aktarımı yapılmakta ve sorulan sorulara cevap verilmektedir.

Web: eurdc.sakarya.edu.tr

e-posta : gumut@sakarya.edu.tr

Adres: Sakarya Üniversitesi, Avrupa Birliği Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi, Esentepe Kampüsü, Sakarya

19/10/2012 – HM