SAÜ, En Çok Katılıma Sahip Üniversiteler Arasında

09.07.2013

Sakarya Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından yürütülen ‘Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması’nda 140 proje ile en çok katılıma sahip üniversiteler arasına girdi.

TÜBİTAK 2241-b kapsamında çağrıda bulunulan ‘Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması’nın finalistleri belli oldu. Sakarya Üniversitesi yarışma kapsamında başarılı bulunan 140 proje içinde en çok katılıma sahip üniversiteler arasına girdi.

TÜBİTAK’ın üniversite öğrencilerine yönelik bu yıl ilk kez düzenlediği “Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması”nın finaline 7 farklı proje ile katılmaya hak kazanan Sakarya Üniversitesi öğrencileri çalışmalarını sergilediler.

Yarışmada Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nden Mustafa Zübeyir Bayrak ve Hamdi Mert Şahin ”Mikro-Çiftçi”, Mühendislik Fakültesi’nden Ayşe Betül Turhan, Sevim Gökçe Esen, Nazmi Can Ekşi “Zirkonyum Nitrür için Alternatif Üretim Metodu”, Erhan Kirencigil “Tırlara Arkadan Çarpma Sürecinde Vasıtalarda Meydana Gelen Hasarı Azaltıcı Kompozit Kiriş Tasarımlarının İncelenmesi”, Burhan Çetinkaya “UV ile Sterilize Edilmiş Tabldotlara 9 Çeşit Hazır Kahvaltı Dolum ve Paketleme Makinesi”, Muammer Aküzüm “Hızlı Batarya Değiştirme Şarj İstasyonu”, Hayati Kutalmış Yılmaz ve Kazım Tangaloğlu “Meteorolojik Verilerden Yararlanarak Dalga Tahmin Yöntemleri ile Sakarya İli Karasu İlçesi Dalga Enerji Kaynak Potansiyelinin Belirlenmesi”, Mustafa Başboğa ve Bahattin Yılmaz “Elektrikli Taşıtlar İçin Yerinden Ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Şarj İstasyonu Tasarımı” isimli projeleri 4-7 Temmuz tarihleri arasında Congresium Ankara Kongre ve Fuar Merkezi’nde sergilendi.

Ödül kazanan finalistler, 9 Temmuz Salı Günü düzenlenecek olan ödül töreninde belli olacak.

09/07/2013 – YC