SAÜ Ekonometri Seminerleri Başladı

25 Ağustos 2014

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) öncülüğünde Finansal Ekonometri Bölümü koordinatörlüğünde düzenlenen Sakarya Ekonometri Seminerleri (SES) başladı.

Ekonometri ve istatistik konusunda SAÜ marka olacak

Koordinatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finansal Ekonometri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şakir Görmüş, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Veli Yılancı, Arş. Gör. Mücahit Aydın ve Arş. Gör. Gürkan Malcıoğlu’nun yaptığı Sakarya Ekonometri Seminerleri başladı.

SBE Müdürü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Sosyal bilimlerin olmazsa olmazı haline gelen ekonometri ve istatistik konusunda SAÜ olarak marka haline gelmek istiyoruz. Sakarya Ekonometri Seminerleri, üniversitenin sosyal bilimlerde yayın kapasitesini artırırken diğer taraftan SAÜ’nün bu alanda marka haline gelmesine yardımcı olacak” şeklinde konuştu. “SAÜ Rektörünün katılımcıların barınma, ulaşım ve diğer ihtiyaçlarını karşılamada tam desteğinin olması işimizi kolaylaştırmaktadır” diyen Savaşan, SES’in yaz aylarını en verimli şekilde geçirmek isteyen genç akademisyenler için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

12 Farklı Üniversiteden 120 Katılımcı Var

Aynı zamanda ekonometri seminerlerinde ders de veren SES Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Veli Yılancı, “SES her yıl yaz aylarında tekrarlanacak. Şırnak’tan Yozgat’a, Dumlupınar’dan Bilecik’e ve Marmara’ya kadar 12 üniversiteden 120’nin üzerinde katılımcının bulunduğu seminerler bittikten sonra da kurulan forum aracılığıyla öğrencilerle irtibat devam edecek” şeklinde konuştu.

Zaman serisi, panel veri, mekânsal ekonometri ve SPSS’le Veri Analizi ana modüllerinden oluşan seminerlere gelecek yıllarda yeni modüllerin ekleneceğini belirten Yılancı, “Katılımcıların memnuniyetlerini beyan etmeleri bize şevk veriyor” dedi.

SES bitiminde katılımcılara sertifika verilecek ve sorulan sorulara kurulan forumda cevaplar verilerek ekonometri eğitimi bütün bir yıla yayılacak.

25/08/2014 – EH

25 Ağustos 2014 - 13:01