SAÜ BAUM, Hacettepe Üniversitesi’ni Ağırladı

SAÜ BAUM, Hacettepe Üniversitesi’ni Ağırladı
18.05.2012
1.002
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) tarafından geliştirilen Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi (EÖBS) yazılımı ülke çapında yayılmaya devam ediyor.

16 Mayıs Çarşamba günü Hacettepe Üniversitesi’ni ağırlayan BAUM, kuruluş amaçlarında yer alan üniversite-üniversite işbirliği çerçevesinde ülkemizdeki diğer yükseköğretim kurumlarıyla deneyimlerini paylaştı.

Son iki yıl içerisinde devlet, vakıf, hatta yurtdışı dâhil toplam 32 üniversite ile EÖBS yazılımı kodlarını ve veritabanını ücretsiz olarak paylaşan ve bu üniversitelerden gelen misafirlerine eğitimler veren BAUM, üniversitemizin bilişim alanında öncü rol üstlenmesine önemli ölçüde katkı sağlıyor.

EÖBS proje yöneticisi ve Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Özkan Cany, geçmişten bugüne özveriyle geliştirdikleri projelerle Sakarya Üniversitesi’nin bilişim alanında öncü rol üstlenmesine önemli ölçüde katkı sağladıklarını ve BAUM çalışanlarının bundan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

Geliştirdikleri CAWIS (Kampüs Otomasyonu Web Bilgi Sistemi), EBS (Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi), EÖBS (EBS’nin dağıtımı yapılan sürümü), SYBS (Stratejik Yönetim Bilgi Sistemi), AYBİS (Akademik Yayın Bilgi Sistemi) gibi üniversitenin ana sayfasında gururla sunulan vizyon projeleri sayesinde üniversitenin ISO 9000, EFQM 5*, Ulusal Kalite Ödülü, ECTS Etiketi (ECTS Label), Diploma Eki Etiketi (DS Label) gibi güzel başarılara imza atmasında pay sahibi olduklarını belirten Canay, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’nin üniversitede yazılım süreçlerini devralmaya başlamasıyla birlikte, araştırma merkezi olarak bilgisayar ve bilişim alanında araştırma-geliştirme, proje ve yayın faaliyetlerine ağırlık vereceklerini belirtti.

18/05/2012 – Haber Merkezi

 
1.002 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.