SAÜ Başarısını Sürdürüyor

SAÜ Başarısını Sürdürüyor
26.01.2018
1.123
A+
A-

 

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) her alandaki istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin sıralamasında yerini koruyan SAÜ, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde de başarısını sürdürdü.

Sakarya Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan “URAP Araştırma Laboratuvarı”, Türkiye’nin en iyi üniversitesi sıralamasında 30. sırada yer alarak geçen yıl yapılan sıralamadaki yerini korumuş oldu. Toplam 148 üniversitenin yer aldığı sıralamada 535.79 puana ulaşan Sakarya Üniversitesi, geçen yıl 513.55 olan puanını artırmış oldu. Son 4 yılda yaptığı başarılı çalışmalarla her yıl puanını artırarak 70. sıradan 30. sıraya yükselen Sakarya Üniversitesi, böylece en iyi üniversiteler arasına girdi. Sakarya Üniversitesi, 102 üniversitenin yer aldığı devlet üniversiteleri sıralamasında ise 26. olurken, dünya üniversiteleri arasında 1365. sırada kendisine yer buldu.

Sıralamada “makale sayısı”, “öğretim üyesi başına düşen makale sayısı”, “atıf sayısı”, “öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı”, “toplam bilimsel doküman sayısı”, “öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı”, “doktora mezun sayısı”, “doktora öğrenci oranı”, “öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı” olmak üzere, 9 kriter esas alındı.

En girişimci üniversite

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), her yıl TÜBİTAK tarafından yayımlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde de yerini korudu. Ülkemizin en girişimci ve yenilikçi ilk 50 üniversitesinin yer aldığı sıralamaya göre Sakarya Üniversitesi 25’nci oldu. SAÜ, böylece sıralamadaki geçen yılki yerini korudu. Listede, Sakarya Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında 18. sırada yer alıyor. 1992 sonrası kurulan devlet üniversiteleri ele alındığında Sakarya Üniversitesi 5.sırada yer alıyor. Sakarya Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında 18. sırada yer alıyor. 1992 sonrası kurulan devlet üniversiteleri ele alındığında Sakarya Üniversitesi 5.sırada yer alıyor.

TÜBİTAK’ın 2012 yılından beri hazırladığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, üniversitelerin ‘Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği’, ‘Fikri Mülkiyet Havuzu’, ‘İşbirliği ve Etkileşim’, ‘Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü’ ile ‘Ekonomik Katkı ve Ticarileşme’ gibi beş farklı alanda aldığı puanlar ile belirleniyor.

SAÜ yolunda emin adımlarla ilerliyor

Sakarya Üniversitesi’nin dünyanın önde gelen üniversitelerinden birisi olma hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Sakarya Üniversitesi, son 5 yılda URAP sıralamasında 40 sıra birden yükseldi. Sakarya Üniversitesi her alanda bir yükseliş grafiği çiziyor. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde de son yıllarda çok önemli bir mesafe kaydetti.” diye konuştu.

30/12/2017 – HAY

Güncelleme: 26/01/2018 – HAY
1.123 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.