SAÜ Başarısını Sürdürdü

SAÜ Başarısını Sürdürdü
31.12.2017
1.296
A+
A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nda (TÜBİTAK), “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017” sonuçları açıkladı.

Her yıl TÜBİTAK tarafından yayımlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nin 2017 sonuçları belli oldu. Ülkemizin en girişimci ve yenilikçi ilk 50 üniversitesinin yer aldığı sıralamaya göre Sakarya Üniversitesi 25’nci oldu. SAÜ, böylece sıralamadaki geçen yılki yerini korudu.

Listede, Sakarya Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında 18. sırada yer alıyor. 1992 sonrası kurulan devlet üniversiteleri ele alındığında Sakarya Üniversitesi 5.sırada yer alıyor.

Sakarya Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerinin teşvik edilmesinin amaçlandığını ve Sakarya Üniversitesi’nin son yıllarda bu anlamda çok önemli mesafe kaydettiği söyledi.

TÜBİTAK’ın 2012 yılından beri hazırladığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, üniversitelerin ‘Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği’, ‘Fikri Mülkiyet Havuzu’, ‘İşbirliği ve Etkileşim’, ‘Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü’ ile ‘Ekonomik Katkı ve Ticarileşme’ gibi beş farklı alanda aldığı puanlar ile belirleniyor.

30/12/2017 – HAY

 

 
1.296 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.