SAÜ 7+1 EĞİTİM MODELİ BTÜ İÇİN ÖRNEK OLUYOR

SAÜ 7+1 EĞİTİM MODELİ BTÜ İÇİN ÖRNEK OLUYOR
20.08.2014
774
A+
A-

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Orman Fakültesi heyeti Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Dekanlığı’nı ziyaret ederek 7+1 Eğitim Modeli hakkında detaylı bilgi aldı.

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kurt, Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Karademir ve öğretim üyesi Prof. Dr. Sami İmamoğlu’  ndan oluşan BTÜ Orman Fakültesi heyeti, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Serdar Özkan’ dan oluşan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) heyeti ile SAÜ’ de 2010 yılından beri başarı ile uygulanmakta olan 3+1 ve 7+1 Eğitim modelinin yapısı, işleyişi ve üniversite sanayi işbirliğine katkılarını da içeren konular hakkında bilgi alış-verişinde bulundurlar.

Ülkemizde, mesleki ve teknik eğitimde bu tür öncü projelere ihtiyaç duyulduğunu, öğrencilerin uygulama becerilerini sektörün içerisinde kazanmalarının son derece önemli olduğunu ve benzer başarılı örneklerin yaygınlaşması gerektiği vurgulayan BTÜ Orman Fakültesi heyeti, Orman Fakültesi bünyesinde açılması planlanan Orman Endüstri Mühendisliği ve Orman Mühendisliği bölümlerinde bu modeli uygulamak istediklerini belirtti.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık yürütülmekte olan 7+1 eğitim modelinin yararlarını şöyle açıkladı;

  • Öğrencilerimiz teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek uygulama becerisine sahip olacak, özgüven kazanacak, günümüz teknolojisini görerek yetiştiği için iş bulma imkanı kolaylaşacak, iş hayatının tüm şartlarını daha erken öğrenecek, işletmelerde karşılaşılan sorunları gözlemleyerek çözüm yöntemleri aramaya başlayacak, aynı alanda mezun olan öğrenciler arasında rekabet avantajı elde edecektir.
  • İşletmeler işe almayı düşündüğü elemanı kısa sürede ve istediği şekilde yetiştirecek, elemanını yakından tanımaya fırsat bulacak, üniversitedeki eğitim programları iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda güncellenecek, iş dünyası ile akademik personelin kaynaşması neticesinde sinerji oluşacak ve yapılacak ortak projelerle işletmelerin Ar-Ge teşviklerinden yararlanması sağlanacaktır.
  • Öğretim elemanlarının bilgi ve tecrübesinden sanayi sektörünün yararlanması sağlanmış olacak, eğitim öğretim programlarının hazırlanması sürecinde sanayinin gereksinimleri dikkate alınacak ve iş dünyasının pratikte yaşadığı sorunlara çözümler üretilecektir.

SAÜ Teknoloji Fakültesi ile BTÜ Orman Fakültesi arasında akademik konularda işbirliğinin sürdürülmesine ve gelecek toplantının BTÜ Orman Fakültesi’nde yapılmasına karar verildi.

Sakarya Üniversitesi’nde lisans öğretiminde yeni bir yaklaşım olarak ortaya konulan 7+1 Eğitim Modeli ile eğitim-öğretim; 7 dönemini okulda teorik ve uygulamalı dersler, 1 dönemini de işletmelerde 16 hafta ve tam zamanlı uygulama olarak düzenlenmiştir.

 

 
774 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.