SAÜ 13 Bin Yeni Öğrenciye Merhaba Dedi

SAÜ 13 Bin Yeni Öğrenciye Merhaba Dedi
10.08.2015
676
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı kayıtları sona erdi. Toplamda 12 bin 830 kişi SAÜ’ye kayıt oldu.

LYS sonuçlarına göre üniversitenin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları programlarını kazanan öğrencilerin kayıtları tamamlandı. Bu yıl ilk kez e-devlet üzerinden alınmaya başlanan ve 5 Ağustos’ta sona eren kayıtlarda, 6 bin 561 aday Sakarya Üniversitesi’ne kaydını yaptırdı. İnternet üzerinden kayıt yapamayan 6 bin 269 aday ise 3-7 Ağustos tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi’ne  gelerek kayıt işlemlerini tamamladı.

Toplam 12 bin 830 öğrencinin SAÜ öğrencisi olduğu kayıtlara ilişkin açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ’yü tercih eden öğrencilerin doğru ve isabetli bir kararda bulunduklarını ifade ederek, “Yeni eğitim-öğretim yılında aramıza katılan öğrencilerimize teşekkür ediyor, üstün başarılarından dolayı kutluyorum” dedi. SAÜ’nün yaptığı çalışmalarla hemen her alanda dünya standartlarında eğitim veren bir üniversite konumuna geldiğine dikkat çeken Rektör Elmas, kampüs içi ve dışı ortamların sürekli öğrenmeyi destekleyecek bir atmosfere sahip olmasını oldukça önemsediklerini söyledi. Sakarya kentinin de sürekli gelişen imkânları ile öğrencileri en iyi şekilde ağırlamaya hazır olduğuna değinen Elmas, “Bu doğrultuda üniversitemiz çevresinde ve şehrimizde öğrencilerimize sunulmuş olan yerleşme, barınma mekânlarını seçerken, öğrencilerin birbirlerinden izole yaşadığı mekânlar yerine, sundukları ortak yaşam ve hizmet alanlarıyla yukarıda ifade ettiğimiz katma değerleri de öğrencilerimize kazandıracak mekânlarını tercih etmelerini öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

07/08/2015 – ST
676 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.