Sapanca’da Film Gösterimi

Sapanca’da Film Gösterimi
21.12.2015
619
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen söyleşiye, Senarist ve Yönetmen Hakan Metin Mercan konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında üniversite, lise ve Sapanca halkına yönelik olarak bir kısa  gösterimi düzenlendi. Sapanca Belediyesi AVM Büyük Salon’da gösterilen kısa filmin ardından düzenlenen söyleşiye, Senarist ve Yönetmen Hakan Metin Mercan konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğe, Sapanca Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, Sapanca Belediyesi Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Şehit Albay Güneri Ekici Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Hakan Metin Mercan’ın yaşadıklarından yola çıkarak senaryosunu yazıp yönettiği “Anı Yaşamak” filminde, Ümraniye T tipi cezaevindeki mahkumlar ile gardiyanlar arasında yaşanan olaylar konu ediliyor. Yapımcılığını Tümay Özokur’un üstlendiği “Anı Yaşamak” T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün olumlu yaklaşımı sayesinde çekilen filmin başrolünü, Şevket Çoruh, Bennu Yıldırımlar, Ceren Soylu, Ercan Bostancıoğlu üstlendi.

Bu filmi kaybettiği babası Şöhret Mercan ve kendisini 3 yıldır Almanya’da sanan oğlu Can ile Mahpus ailesine ithaf etmiş olan yönetmen Mercan, ‘Bugün dışarıda olmamız yarın içerde olmayacağımız anlamına gelmiyor. Özgürlüğünüzün değerini bilin sevgilerinizi ertelemeyin’ şeklinde konuştu.

Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, film gösteriminin sonunda Hakan Metin Mercan’a, öğrencilere vermiş olduğu bilgilerden dolayı Sapancalı sanatseverler ve öğrenciler adına teşekkür plaketini takdim ederken arkadaşının başından geçen benzer bir hikaye ile konuşmasını tamamladı.

21.12.2015 – YC
619 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.