Sapanca MYO’dan Akıl Oyunları Sınıfı

Sapanca MYO’dan Akıl Oyunları Sınıfı
08.05.2018
1.682
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin sosyal sorumluluk yönetimi dersi kapsamında hazırladıkları Sapanca Gazipaşa İlkokulu içinde “Akıl Oyunları Sınıfı” oluşturuldu.

Sapanca Kaymakamı Ali Ada’nın açılışını yaptığı etkinlikte, Sapanca Belediyesi Başkan Vekili Osman Şükrü Memi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Halkla ilişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Servet Sezgin, Gazipaşa İlkokul Müdürü Selahattin Çağır, öğretmenler,  veliler ve öğrenciler bulundu. “Akıl Oyunları Sınıfı” nın yapılmasında katkıları olan sponsorlara ve emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Sosyal sorumluluk yönetimi dersi kapsamında yapılan Akıl Oyunları Odası sayesinde öğrenciler bilgi ve becerilerini geliştirerek, problem çözme, strateji geliştirme gibi yetenekler kazanacaklarını, iletişimlerini kuvvetlendirmeye faydalı olacağını dile getirdi.

Akıl Oyunları Sınıfı’nın açılışından sonra öğrencilerin merakla beklediği Hayali Seçkin Bayramoğlu’nun ‘’Bir Meslek Hayali Kur’’ adlı gölge oyununu çocuklar büyük bir heyecanla izledi. Küçük yaşlarda çocukların meslek hayali kurmaları ile iş yapma becerisi bilincinin gelişmesi konusunda mesajlar veren oyun çocukların ilgisini fazlasıyla çekti. Gölge oyunu sonrası öğrencilerle bilgi yarışması yapıldı. Mesleklerle ilgili sorular sorularak çocuklar kitapla ödüllendirildi. Kahkaha ve neşesi eksik olmayan gösteri ve yarışmanın sonunda çocuklarla eğlenceli müzikler eşliğinde oyunlar oynandı. Katılanlara bu günü unutmamaları ve kendilerini geliştirmeleri için dünyanın en çok sevilen oyunlarından biri olan bu günün anısına özel baskılı maskot “Rubik Zeka Küpleri” dağıtıldı.

Gazipaşa İlkokul Müdürü Selahattin Çağır, “Hazırlanmış olan odada oynanacak oyunlar ile ilgili okul öğretmenlerinin özel eğitim aldığını, 2018-2019 eğitim öğretim yılı içinde öğrencilere “Akıl Oyunları Sınıfı” da uygulamalı olarak akıl oyunları dersi vereceklerini ifade etti”.

08/05/2018


1.682 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.