Sanayi Odaklı Tezler Artacak

Sanayi Odaklı Tezler Artacak
27.01.2016
621
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğretim üyeleri, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Özsert’i makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Özsert’e yeni görevinde başarılar dileyen ve hayırlı olması dileklerini sunan Fakülte öğretim üyeleri, yeni dönemde yapılacak çalışmalar üzerinde görüşlerini paylaştılar. Yapılan görüşmede sektörle işbirliğini kuvvetlendirmek ve sanayi odaklı tezlerin arttırılması ön plana çıktı. Yeni dönemde sanayi odaklı tez çalışmaları önceliğinde bazı ek faaliyetler yürütüleceğini belirten Prof. Dr. Özsert, tüm fakültelerle işbirliği içerisinde ortak çalışmaların gerçekleştirileceğini söyledi.

Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, proje odaklı eğitimi benimseyen Teknoloji Fakültesi’nin, sanayi ile işbirliği içinde lisans ve lisansüstü projeler gerçekleştirerek önemli bir mesafe kat ettiğini söyledi. Sakarya’daki kamu kurumları ve STK’larla birlikte Teknoloji Fakültesi arasında önemli bir sinerji yakalandığını ifade eden Prof. Dr. Sarıbıyık, katma değeri olan tezlerin günümüzde daha da önem kazandığını, bu anlamda Fakülte olarak sanayinin yaşadığı problemlerin çözümüne yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Sarıbıyık, sektörle buluşma günleri, SAGİF fuarları, Sinerji Çalışmaları gibi önemli etkinliklere imza atan Teknoloji Fakültesi’nin sektörle kurduğu bu olumlu işbirliğinin, bu anlamda önemli bir misyon üstleneceğini de kaydetti.

27/01/2016 – ST
621 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.