Sanatın Kalbi SAÜ’de Atacak

Sanatın Kalbi SAÜ’de Atacak
10.04.2012
692
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından 18-20 Nisan tarihleri arasında “2012 Sanat Günleri” isimli bir etkinlik düzenlenecek. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinliğine, Erol Sayan ve Yücel Paşmakçı konuk olacak.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen, 2012 yılı “Sanat Günleri” etkinliği, 18-20 Nisan tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu yıl ki “Sanat Günleri” etkinliğine Türk Sanat Müziğinin büyük bestekarlarından Erol Sayan ve Türk Halk Müziği alanında yaptığı derlemelerle bir çok türküye hayat veren üstatlardan Yücel Paşmakçı katılacak.

Türk Halk Dansları gösterisi ile başlayacak olan etkinliğin ilk gününde, yurdumuzun çeşitli yörelerinden Halk Dansları izleyicilerle buluşacak. Etkinliğin ikinci gününde ise Erol Sayan’ın konuşmacı olarak katılacağı “Müziğimize Dair” isimli konferans düzenlenecek ve ardından “Erol Sayan Eserleri” konseri, dinleyicilerin beğenisine sunulacak. Etkinliğin son gününde ise Yücel Paşmakçı’nın konuşmacı olarak katılacağı “Türk Halk Müziği Üzerine” isimli söyleşi düzenlenecek ve ardından Paşmakçı, derlediği eserler üzerine bir konser düzenleyecek.

 

10/04/2012 – YC

SAÜ Devlet Konservatuvarı


692 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.