Sanat ve Müzik Bir Arada

Sanat ve Müzik Bir Arada
03.05.2012
799
A+
A-

Sakarya Üniversitesi 17. Bahar Şenliği başladı.

4 Mayıs’a kadar sürecek Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 17’nci Bahar Şenliklerinin ilk gününde sanat ve müzik bir aradaydı. Ebru atölyesi, fotoğraf sergisi, konser ve eğlence programları ile yılın şenliği kampüse taşındı.

Şenliklerin en ilginç konuklarından Cumhur Gökova, dünya turu kapsamında çektiği fotoğrafları Kampüs Çarşı alanında sergiledi.  Büyük Sahra’yı geçen ve Kuzey Kutbu’na giden ilk Türk olarak ünlenen Gökova, aynı zamanda Türkiye’den dünyayı dolaşan ikinci Türk ve tek Sakaryalı denizci. 1976 yılından beri denizlerde olan Gökova, bugüne kadar gezdiği bölgeleri yansıtan fotoğraf koleksiyonunu sergiledi.

Sergiyi gezenlere fotoğrafların hikayelerini anlatan Gökova, gezilerde yaşadığı ilginç ve tehlikeli anları anlatırken, dünya turu yapmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Günün diğer sanat programı ise, Ebru sanatçısı Ayten Duman koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Ebru atölye çalışması ve sergisiydi. 2 gün boyunca sürecek atölye çalışmasında öğrenciler, geleneksel resim sanatımız Ebruyu öğrenme ve ilk ebru resimlerini yapma imkanı bulacaklar.

İlk Ebru resmini yapma heyecanını yaşayan Sosyoloji bölümü öğrencisi Burçak Eraslan, “İzleyince kolay gibi görünüyor ancak fırçayı elinize aldığınızda çok zor olduğunu anlıyorsunuz” dedi.

Şenlik alanına kurulan Bungee jumping platformu ile atlayanlar adrenalini yüksek bir deneyim yaşarken, izleyenler ise atlayışları heyecanla izlediler.

Rekreatif Sahne ve öğrenci gruplarının konserlerinin de yer aldığı şenlik programında öğrenciler,  zorlu geçen eğitim döneminin stresini attı.

03/05/2012 – AB
799 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.